Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Βίος και Πολιτεία

Aχιλλέας Μπέος  (αριστερά) και  Σταύρος Ψωµιάδης  αναµένεται  να οδηγηθούν  ενώπιον του  εισαγγελέα, όπως  και οι υπόλοιποι  συλληφθέντες, για  σωρεία παράνοµων  πράξεων
Ο Αχιλλέας Μπέος είναι άνθρωπος της νύχτας. Οι κύριες δραστηριότητές του αφορούν τον τοµέα της διασκέδασης. Εκεί «έχτισε» τον µύθο, εκεί δηµιούργησε φιλίες όπως αυτές µε τον Ρέµο και τον Τερζή.

Και ίσως επειδήείναι επιρρεπής στις βραδινές ώρες, έµπλεξε µε τον σκοτεινό κόσµο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μοιάζειµε παράγονταπου αρέσκεται να αλλάζει οµάδες.



Αγάπησε τον Πανιώνιο πιτσιρικάς, µολονότι γεννήθηκε στον Βόλο. Οταν ξενιτεύτηκε στα 20 του στις ΗΠΑ για να «φτιαχτεί», πάντα είχε στο µυαλό του να γυρίσει. Το έκανε και το '99 διέβη τον Ρουβίκωνα. Από φανατικός οπαδός του Πανιωνίου, κατέληξε πρόεδρος της ΠΑΕ! Η διοικητική του ενασχόληση µε την οµάδα της Νέας Σµύρνης έχει πολλά «πάνω και κάτω». Στιγµές που έµειναν στη µνήµη του κόσµου και ήταν ορισµένες ωραίες νίκες. Ή άλλες όπως η περίφηµη ιστορία µε το προπονητικό, που έλεγε πως θα κατασκευάσει µαζί µε τον τότε δήµαρχο Γιώργο Κουτελάκη, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ή το στόρι µε το «διπλό ηµίχρονο, άσο τελικό», στη µάχη του Πανιωνίου µε την Ντιναµό Τιφλίδας το 2004. Ηταν η πρώτη του «επαφή» µε τους... ντετέκτιβ της ΟΥΕΦΑ. Και την ώρα που πίστεψε ότι η υπόθεση µπήκε στο αρχείο, η τσιµπίδα της Αστυνοµίας τον έπιασε για κάποια άλλα – πολλά – µατς του ελληνικού πρωταθλήµατος. Ο Μπέος µετά τον Πανιώνιο έκανε µίνι πέρασµα από τον Ηρακλή και η τωρινή περιπέτεια τον βρίσκει στον Βόλο και τον Ολυµπιακό.

Μόλις πριν από λίγες ηµέρες έκανε όνειρα για «Μαντιγκάλ» και άλλα ωραία, πιστεύοντας πως είναι άτρωτος. Υποθέτουµε ότι τα χωρατά τέλειωσαν και θα έχει κατά νου πολύ σοβαρότερα θέµατα να ασχοληθεί.

Η πορεία του Σταύρου Ψωµιάδη στον χώρο του ποδοσφαίρου άρχισε όταν ο πατέρας του τον έχρισε επικεφαλής της ΑΕΚ. Ο Μάκης ήθελε να ξεµπλέξει και έκανε πάσα στον νεαρότότε Σταύρο. Στους Θρακοµακεδόνες ο µικρός έµαθε αρκετά και ο κόσµος πολύ περισσότερα για κάποια χρήµατα που δόθηκαν για αόρατα έργα, µε εικονικά τιµολόγια ύψους 11 εκατ. ευρώ. Ολα αφορούσαν τον πατέρα του – ο Σταύρος δεν είχε κάποια ανάµειξη. Υστερα από κάµποσο διάστηµα, τον πετυχαίνουµε στην Καβάλα, πρόεδρο µε γνώση και άποψη. Ηταν πρόεδρος και λίγο απ' όλα! Εβλεπε παίκτες από τις κασέτες (και τους ανακοίνωνε στον προπονητή!) ήκαθόταν στον πάγκο και έδινε οδηγίες (αντί του Κάσπερτσακ). Σωστός ο νέος. Είπαµε, για την οικογένεια Ψωµιάδη ο προπονητής ισοδυναµεί µε αναγκαίο κακό...


Ο παράγοντας, ο τεχνικός και το ταλέντο

ΓΙΏΡΓΟΣ ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Είναι έναςαπό τουςκύριους στόχους του Αλέξη Κούγια. Ο ιδιοκτήτηςτης ΠΑΕ Παναχαϊκής έχει κατά καιρούς επιτεθείλεκτικά στον επικεφαλής της Ηλιούπολης και του χρεώνει πως του στέρησεκάποια άνοδο. Στην Ηλιούπολη, το όνοµαΤσακογιάννης προκαλεί ανατριχίλα. Επί εποχής Τσακογιάννη η µεν οµάδα ανέβηκε µέχρι τη Β’ Εθνική και από τηνάλλη υπήρξαν κάποιες «ατυχίες» σε θέµατα διοργάνωσης αγώνων, όπως λόγου χάρη τα κοµµένα δοκάρια πριν από ένα παιχνίδι που τελικά µετατέθηκε!

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Οιπαλαιότεροιθυµούνται τον Νίκο Παντέλη ως στέλεχος του Πανιωνίου, οµάδας που κατέκτησε το Κύπελλο το 1979 απέναντι στην ΑΕΚ στο Νέο Φάληρο. ∆εν αγωνίστηκε και στη Νέα Σµύρνη έµεινε µέχρι το ‘81. Τότε άρχισε η περιπλάνηση, αρχικά στο Αιγάλεω και µετέπειπα (από το ‘85) στον Αθηναϊκό. Ο Παντέλης αγωνιστικά τα έβαλε µε τον άλλοτε πρόεδρό του, Βίκτωρα Μητρόπουλο, ενώ όταν τελείωσε την καριέρα του έγινε προπονητής σε οµάδες χαµηλού βεληνεκούς. Πέρασε και από τον πάγκο της Ηλιούπολης, την περίοδο του Τσακογιάννη. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ
Ο ∆ηµήτρηςΖαβαντίας ήταν ένας υποσχόµενος µέσος που όµως ουδέποτε έκανε το «µπαµ». Ναι µεν έφτασε ναφορέσειτη φανέλα του ΠΑΟΚ, ποιος όµως το θυµάται; Νεαρός αγωνίστηκεεπτά φορές µε την εθνική παίδων και πέρασε από το ρόστερ του Αθηναϊκού και τουΠιερικού. Τόσο ο Ζαβαντίας όσο και ο ατζέντης Θανάσης Ντότσης συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, εν αντιθέσει µε τον Νίκο Χάλκο, τονΒασίλη Καρακούλια και τον Ανδρέα ∆ηµόπουλο,οι οποίοι πιάστηκανστην πρωτεύουσα.



 











www.tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου