Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Σκληρή γλώσσα» για Σαμαρά...


Σε μία εξαιρετικά δύσκολη για τον ίδιο και το κόμμα του συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συμμετέχει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους... ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες χωρών-μελών της ΕΕ που επικρίνουν ανοιχτά τη στάση του έναντι του Μεσοπρόθεσμου.



Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους "κόλπους" της Ευρώπης είναι ιδιαίτερα βαρύ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που πιστοποιήθηκε και χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ.

Συγκεκριμένα, πολλοί χριστιανοδημοκράτες ευρωβουλευτές, με τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς να πρωτοστατούν, έθεσαν ευθέως και με "σκληρή γλώσσα" το ζήτημα της διακομματικής συνεννόησης στην Ελλάδα.

"Πώς θέλετε να πείσουμε την κοινή μας γνώμη για την ανάγκη να υπάρξει νέα βοήθεια στην Ελλάδα, όταν εσείς διαφωνείτε μεταξύ σας;" ήταν το πνεύμα των τοποθετήσεων που υπήρξαν.

Από ελληνικής πλευράς, στελέχη της ΝΔ επέρριψαν τις ευθύνες στην κυβέρνηση και επανέλαβαν ότι το κόμμα τους έχει ψηφίσει πολλά νομοσχέδια που αφορούσαν διαρθρωτικές αλλαγές. "Πυροσβεστικά" έδρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή κ. Γιόζεφ Ντολ, ο οποίος παρενέβη τονίζοντας ότι κατά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον κ. Σαμαρά, θα τον προσκαλέσει να λάβει προσεχώς μέρος σε συζήτηση της Ομάδας.

Τα γεγονοτα αυτά αποτελούν συνέχεια των ευρω-πιέσεων που είχε δεχθεί ο κ. Σαμαράς από κορυφαίους παραγοντες της ΕΕ, όπως είναι οι κ. Ρομπέι και Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους προ ολίγων εβδομάδων στις Βρυξέλλες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ
Επιμένει στην καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, πάντως, επανέλαβε και χθες ?μέσα από δηλώσεις του που φιλοξένησε η ηλεκτρονική σελίδα των "Financial Times"? την απόφασή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. "Μου ζητάνε να τους στηρίξω για να δώσουν σε έναν ασθενή ένα φάρμακο το οποίο τον σκοτώνει. Δεν θα το κάνω" δήλωσε χαρακτηριστικά. Στη σημερινή του ομιλία στους ηγέτες των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης αναμένεται να επαναλάβει ότι ο ίδιος συμφωνεί απόλυτα με τους στόχους που έχουν τεθεί από την "τρόικα", όχι όμως και με τη μέθοδο που ακολουθείται για την επίτευξή τους.

Θα επιμείνει στο "Ζάππειο 2", λέγοντας ότι είναι αναγκαία η αλλαγή του φορολογικού για να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Θα προσπαθήσει τέλος να κάμψει τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων, που θεωρούν ότι τα όσα επαγγέλλεται είναι ανεφάρμοστα, λέγοντας ότι το δικό του πρόγραμμα θα αρχίσει να αποδίδει αμέσως και θα τονώσει την ανάπτυξη, αλλά και την απασχόληση στη χώρα.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου