Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Η σύγκρουση και η συγγνώμη...

Ενα πρωτοφανούς έντασης φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου κυριάρχησε στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του κομματικού οργάνου του ΠαΣοΚ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα. 
Παρά ταύτα και παρόλη την ένταση της αντιπαράθεσης, από πολιτικής απόψεως το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το σημαντικότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται από στελέχη όπως η κυρία Τόνια Αντωνίου, ο κ. Π. Κουκλουλόπουλος, ο κ. Ν. Σαλαγιάννης κ.ά, είναι το στοχείο που αξιολογείται ως ιδιαίτερης σημασίας από τον κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του, το οποίο...
 συνδυάζει πλέον ευθέως την περίφημη επιστολή των "16" με τα όσα ακούστηκαν στις συνεδριάσεις κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων που ακολούθησαν. 


Χαρακτηριστικό είναι δε ότι έπειτα από τη λήξη της συνεδρίασης κατά τις 3.30 τα ξημερώματα, ο κ. Παπανδρέου παρέμεινε στην Ιπποκράτους και είχε συνεργασία στο γραφείο του με τον γραμματέα του κόμματος κ. Μ. Καρχιμάκη και τον διευθυντή του γραφείου του κ. Ν. Αθανασάκη
Επειτα από αυτά, η νέα προγραμματισμένη συνεδρίαση είναι ατή του υπουργικού συμβουλίου, η οποία έχει οριστεί για τις 2.00 και στην οποία αναένεται η παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου και των μέτρων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει λάβει υπόψη του ενστάσεις και παρατηρήσεις των τελευταίων ημερών. 
Σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση με τον κ. Παναγιωτακόπουλο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν εντονότατη, αλλά εν τέλει επιτεύχθηκε συμβιβασμός. 
Επειτα από μακρά συζήτηση επτά περίπου ωρών και αφότου είχε επαναληφθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η κριτική για τις επιλογές της κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής εν όψει του νέου σκληρού πακέτου μέτρων, ήλθε η έκρηξη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παναγιωτακόπουλος απευθύνθηκε προσωπικώς στον Πρωθυπουργό και του είπε σε έντονο ύφος ότι δεν είναι δυνατόν να τίθεται η χώρα υπό διεθνή επιτροπεία και να αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία με αποφάσεις της κυβέρνησης και τις συμφωνίες που υπογράφονται. 
Η ενόχληση του κ. Παπανδρέου από τα όσα άκουσε ήταν έντονη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι απάντησε στον κ. Παναγιωτακόπουλο ότι δεν αποδέχεται τέτοιου είδους κατηγορίες και υπαινιγμούς ότι είναι πάνω από όλα πατριώτης, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φράση του ότι το μόνο που έχει να υποθηκεύσει είναι το Καστρί. 
Κατόπιν αυτού, ακολούθησε η συγγνώμη του κ. Παναγιωτακόπουλου και η ένταση εκτονώθηκε. 
Ωστόσο, στη συνεδρίαση εκδηλώθηκε εκ νέου έντονη κριτική για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά και για τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση. Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων, στις οποίες πρωτοστάτησαν στελέχη όπως οι κκ. Κουκουλόπουλος και Σαλαγιάννης και η κυρία Τόνια Αντωνίου, ήταν οι σκέψεις για μείωση τπου αφορολόγητπου και εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αλλά και οι καθυστερήσεις στις αλλαγές της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες σύμφωνα με τους παραπάνω έχουν εμποδίσει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. 
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε όλες τις παρατηρήσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και εν συνεχεία αποσύρθηκε στο γραφείο του με τους στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να αξιολολογήσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται έπειτα από τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, εν όψει της κατάθεσης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγγράμματος, του νέου πακέτου μέτρων και της νέας δανειακής σύμβασης. 


 http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου