Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Λαγκάρντ: Οι Έλληνες πολιτικοί να κάνουν ό,τι και οι Πορτογάλοι...

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε σήμερα από το Πεκίνο όπου βρίσκεται τους Έλληνες πολιτικούς να ενωθούν για να επιλύσουν την κρίση του χρέους ακολουθώντας το... παράδειγμα των Πορτογάλων.
«Μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Πορτογαλίας, που ελπίζω η Ελλάδα θα μπορέσει να μιμηθεί, είναι το γεγονός ότι οι αρχές και τα πολιτικά κόμματα εκεί κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργασθούν» τόνισε η Λαγκάρντ, η οποία επισκέπτεται το Πεκίνο για να παρουσιάσει την υποψηφιότητά της για την αρχηγία του ΔΝΤ.

Αντίθετα με την Ιρλανδία και την Ελλάδα, στη Πορτογαλία, τα βασικά πολιτικά κόμματα δεσμεύτηκαν να σεβασθούν αυστηρά τους όρους του δανείου των 78 δις ευρώ που συμφωνήθηκε να παράσχουν ΕΕ/ΔΝΤ με αντάλλαγμα ένα απαιτητικό πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.



«Ήταν κρίσιμης σημασίας για την οικοδόμηση και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» υπογράμμισε η Γαλλίδα υπουργός επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα τα πολιτικά κόμματα είναι σε διάσταση απόψεων και πως ο πρωθυπουργός Παπανδρέου δεν αποκλείει τη διενέργεια δημοψηφίσματος πάνω σε στο πρόγραμμα εξυγίανσης που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές της χώρας.

Η Λαγκάρντ, πάντως, τόνισε στο Πεκίνο πως το οικονομικό βάρος των τριών ευρωπαϊκών χωρών που είχαν ως τώρα προσφύγει σε προγράμματα διάσωσης έναντι χρεών ήταν περιορισμένο. «Όλες μαζί δεν υπερβαίνουν το 6% του συνόλου της Ευρωζώνης» θύμισε.



www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου