Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σύσκεψη Παπανδρέου - Βενιζέλου - Επι τάπητος η φοροδιαφυγή

  
Σύσκεψη Παπανδρέου - Βενιζέλου - Επι τάπητος η φοροδιαφυγή
Συνάντηση με αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή. Οι οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν το αντικείμενο της συζήτησης εν αναμονή του καθορισμού των βασικών παραμέτρων του νέου πακέτου βοήθειας να καθορίζονται στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης ήταν και η επιτάχυνση των μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Στην αρχή της σύσκεψης ήταν παρών ήταν και ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Ιωάννης Διώτης.



Μαραθώνιος συσκέψεων

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον υπουργό Εξωτερικών και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ο ΥΠΕΞ Σταύρος Λαμπρινίδης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις επαφές που είχε στο Βερολίνο και στη Βιέννη που επισκέφθηκε πρόσφατα και στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε την διαμόρφωση ενός θετικότερου κλίματος υπέρ της Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Στην σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον κ. Λαμπρινίδη συμμετείχε και ο γγ του ΥΠΕΞ, Ιωάννης Ζέππος. Επίσης, αναμένεται, ο κ. Λαμπρινίδης να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο νόμος-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αποφασίστηκε η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και η ψήφισή του με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, μετά τις θερινές διακοπές, και πριν από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Στη σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, την υπουργό αναπληρωτή Φώφη Γεννηματά και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, συμμετείχαν επίσης ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα εκπαίδευσης, Γιάννης Πανάρετος, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας.    

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου