Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δραματική έκκληση ΣΕΤΕ για παύση της απεργίας στα ταξί


Δραματική έκκληση ΣΕΤΕ για παύση της απεργίας στα ταξί
Νέα έκκληση να αποφευχθούν ενέργειες που προκαλούν κοινωνικές εντάσεις και δυσφήμηση της χώρας με πολύ αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό και την οικονομία, απηύθυνε το προεδρείο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή στις 11.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να τερματίσουν άμεσα την απεργία τους.

"Εμείς  είμαστε με την πλευρά της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, τονίζοντας ότι η απεργία των ταξί πρέπει να σταματήσει αύριο", δήλωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ προανήγγειλε ότι ο υπουργός θα καταθέσει στην ομοσπονδία των ταξί συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία του διαλόγου, ενώ αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, γνωστοποίησε ότι φέτος καταγράφεται μια αύξηση της τάξης του 10%, που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, όπως εκτίμησε, αν συνεχιστεί η κατάσταση με τα ταξί, θα υπάρξει μείωση τον Αύγουστο και δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και ο Σεπτέμβριος.

"Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν για τον τουρισμό", σημείωσε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε ότι πολλές εταιρείες που πραγματοποιούν κρουαζιέρες θα επανεξετάσουν τον προορισμό τους για την Ελλάδα, ενώ θα επηρεαστούν και οι πτήσεις τσάρτερς.


Προηγουμένως, στη συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, ο κ. Ραγκούσης ζήτησε τις προτάσεις του Συνδέσμου σχετικά με το ρόλο των ταξί στην καλύτερη εξυπηρέτηση της τουριστικής ζήτησης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΤΕ που εξεδόθη μετά το τέλος της συνάντησης, εκτίμηση του Συνδέσμου είναι πως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σύντομα ένας ευρύς διάλογος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα στοχεύει στην απελευθέρωση των υπηρεσιών ταξί με τον βέλτιστο τρόπο για το κοινωνικό σύνολο.

Συνολικά ως προς τις επίγειες μεταφορές, κατά τη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση έγινε μία ευρεία συζήτηση, η οποία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου, «ξεκίνησε από την απελευθέρωση των τουριστικών λεωφορείων, με παράλληλη αντιμετώπιση του μονοπωλιακού καθεστώτος που ισχύει για το ΚΤΕΛ» και «συνεχίστηκε με θέματα βελτίωσης της ποιότητας των επίγειων μεταφορών και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά νέες μορφές μεταφοράς, όπως το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό και την λιμουζίνα».

Όσον αφορά τέλος, τις αερομεταφορές, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αυξηθούν οι υπάρχουσες αεροπορικές συνδέσεις των ελληνικών τουριστικών προορισμών με το εξωτερικό και να προσελκύσει η χώρα μας νέους αερομεταφορείς.

Από πλευράς του ΣΕΤΕ έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις επανεξέτασης όλων των συντελεστών κόστους χρήσης των ελληνικών αεροδρομίων. "Σκοπός μας",  τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, "είναι να καταστήσουμε, όχι μόνο πιο λειτουργικά, αλλά και τιμολογιακά πιο ελκυστικά τα ελληνικά αεροδρόμια, δεδομένου ότι το 75% των αφίξεων στην χώρα γίνεται αεροπορικά".
Παράλληλα, το προεδρείο του ΣΕΤΕ εξήρε την υπεύθυνη στάση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας οι οποίοι, όπως επεσήμανε, "αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των καταστάσεων δεν προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι, στηρίζοντας έτσι τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου