Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Χαιρετίζει η Κίνα τη βοήθεια στην Ελλάδα


Ως σημαντικό βήμα για την διευθέτηση του δημοσιονομικού προβλήματος στο σύνολο της ευρωζώνης χαιρέτισε η Κίνα το δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να τονίζει πως η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά θα παραμείνει ευνοούμενος προορισμός για τις κινεζικές επενδύσεις...



Αναφερόμενος στο δέυτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Ζου Σιαοχουάν, δήλωσε πως αυτό "θα βοηθήσει να επιτευχθεί μία λύση για το θέμα των δημοσίων χρεών στηνζώνη του ευρώ, να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης και των κρατών μελών της και να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών".


Στην ανακοίνωσή του ο κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας, προσθέτει:

"Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη για να καταπολεμήσει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και να βελτιώσει τη δική της χρηματοπιστωτική κατάσταση".
"Η Κίνα είχε πάντα εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και το ευρώ και θα συνεχίσει να διαδραματίζει έναν ενεργό και σταθερό ρόλο στους κόλπους της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς", προσθέτει ο Ζου, ο οποίος δεσμεύεται επίσης ότι η Κίνα θα αυξήσει τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Ο Ζου καταλήγει, εξάλλου, λέγοντας ότι η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά θα παραμείνει ένας ευνοούμενος προορισμός για τις κινεζικές επενδύσεις.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου