Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

«Κάηκαν» οι κερδοσκόποι που είχαν ποντάρει στη χρεοκοπία


Το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και η προωθούμενη εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα μετακύλισης και ανταλλαγής του ελληνικού χρέους δεν πυροδοτούν ένα "πιστωτικό γεγονός"... Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters ο Ντέιβιντ Γκιν, υψηλόβαθμο στέλεχος της...



Διεθνούς Ενωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), "πρόκειται για μια εθελοντική ανταλλαγή και δεν βλέπω πώς αυτό μπορεί να πυροδοτήσει ένα πιστωτικό γεγονός, καθώς δεν υπάρχει τίποτε που να είναι δεσμευτικό για όλους του κατόχους του ελληνικού χρέους", κατά συνέπεια δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι πιστωτικού κινδύνου (CDS). Το κομβικό σημείο είναι ότι οι ιδιώτες επενδυτές συμμετέχουν στο πακέτο εθελοντικά.


Σύμφωνα με αναλυτές, η συνολική αξία των CDS στα
ελληνικά ομόλογα φθάνει σήμερα περίπου τα 5,8 δισ. δολάρια (από 6,8 δισ. πέρυσι) και στην περίπτωση ενεργοποίησής τους οι κάτοχοί τους θα αποκόμιζαν συνολικά ποσά ύψους 30-35 δισ. δολαρίων.

Οπως ανέφερε η ISDA σε ανακοίνωση, από τη στιγμή που σε αυτό το στάδιο πρόκειται απλώς για μία πρόταση, δεν υπάρχει λόγος ώστε να εγείρει κάποιος ζήτημα σύγκλησης της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης, "αν και αυτό δεν αποτρέπει κάποιον από το να το επιχειρήσει".


Δηλάδή, "κάηκαν" τα χέρια των κερδοσκόπων που είχαν ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου