Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Έξαλλος ο Σαμαράς με τον Κυριάκο


  
Έξαλλος ο Σαμαράς με τον Κυριάκο
Άστραψε και βρόντηξε ο Αντώνης Σαμαράς, παρακολουθώντας χθες από το γραφείο του στον γ’ όροφο της Συγγρού, τη συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Στο βήμα είχε ανέβει ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, διατυπώνοντας τις .... απόψεις του για το ν/σ και τη στάση που θα έπρεπε να τηρήσει η ΝΔ.


Οι μετριοπαθείς θέσεις του Κυριάκου σε σειρά ζητημάτων, ήταν λίγο πολύ γνωστές. Τις είχε δημοσιοποιήσει άλλωστε και νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της NET FM. Από κοινοβουλευτικού βήματος όμως, επανέλαβε με εμφατικό τόνο την αντίθεσή του στη συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή των πρυτάνεων.

Αυτό ήταν αρκετό για να βγάλει τον Σαμαρά από τα ρούχα του, καθώς η διαπραγμάτευση με το ΠΑΣΟΚ ήταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης με την ΝΔ να έχει αποφασίσει στην παρούσα φάση να μην επιμείνει στο θέμα της συμμετοχής των φοιτητών από τη στιγμή που η κυβέρνηση έδειχνε να υποχωρεί στο θέμα του ασύλου και της διαδικασίας εκλογής πρυτάνεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από τον κύκλο των στενών συνεργατών του Προέδρου της ΝΔ, ο Σαμαράς φέρεται εξργισμένος με τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, στην καλύτερη περίπτωση διεκδίκησε να υφεληθεί προσωπικά επιδιώκοντας να πιστωθεί την διαφοροποίηση της στάσης της ΝΔ ως προς το θέμα των φοιτητών. Υπάρχει όμως και το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, η στάση του Κυριάκου θα μπορούσε να δυναμιτίσει τη συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.   newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου