Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ερώτηση των βουλευτών του Κ.Κ.Ε. Γ. Ζιώγα, Θ. Ιγνατιάδη και Σ. Καλαντίδου σχετικά με το «λουκέτο» που βάζει η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (Α.Τ.Ε.) σε καταστήματά της και συγκεκριμένα σε αυτό του Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς

"Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Μουριών στο Νομό Κιλκίς αντιδρώντας στην απόφαση της Α.Τ.Ε. να κλείσει το υποκατάστημά της στο Σ.Σ. Μουρών, κεφαλοχώρι της περιοχής. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Α.Τ.Ε. εξυπηρετεί μια μεγάλη σε έκταση γεωγραφική περιοχή 5.000 κατοίκων περίπου ενώ οι....συναλλασσόμενοι είναι ως επί το πλείστον αγρότες και συνταξιούχοι.

Μάλιστα, με υπόμνημά τους καταγγέλλουν, ότι η ενέργεια αυτή της Α.Τ.Ε. υποβαθμίζει την περιοχή από υπηρεσίες και λειτουργίες υποστήριξης της ποιότητας ζωής και εξυπηρέτησης των αναγκών των κατοίκων, αφού θα τους υποχρεώσει για οποιαδήποτε συναλλαγή τους να μετακινούνται στο Κιλκίς, 33 χιλιόμετρα μακρύτερα, ταλαιπωρούμενοι φυσικά και οικονομικά.
Επίσης, με την απόφαση αυτή, η ΑΤΕ βάζει «λουκέτο» και στα καταστήματά της σε Νέα Βύσσα Έβρου, Σταυρούπολη Ξάνθης, Νικηφόρο Δράμας, Πρώτη Σερρών, Μεσοποταμία Καστοριάς καθώς και άλλα 14 σε αγροτικές περιοχές της χώρας.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης διαχρονικά αντιαγροτικής πολιτικής των Κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) ενώ η απόφαση αυτή εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς για την διασφάλιση και αύξηση της κερδοφορίας της Αγροτικής Τράπεζας και την παράδοσή της στους ιδιώτες, με την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, απολύσεις και επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών.
Επειδή υπεύθυνη για την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων είναι η κυβέρνηση,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει το κλείσιμο των παραπάνω καταστημάτων της ΑΤΕ;
Θα σταματήσει άμεσα την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ;

Οι βουλευτές
Γιάννης Ζιώγας
Θεόδωρος Ιγνατιάδης
Σοφία Καλαντίδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου