Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Τα αποκαλυπτήρια του Εθνικού Μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου


ΗΠΑ: Τα αποκαλυπτήρια του Εθνικού Μνημείου της 11ης ΣεπτεμβρίουΤα αποκαλυπτήρια του Εθνικού Μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου έγιναν με αφορμή τη δέκατη επέτειο από τις εφιαλτικές τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες άτομα. Το Μνημείο που βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ανοίγει την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, τις πύλες του για το κοινό.

Το Μνημείο βρίσκεται κοντά στο Μουσείο, στην «Πλατεία Μνήμης».

Εκεί βρίσκονται τα «ίχνη» των Δίδυμων Πύργων, τα οποία έχουν μετασχηματιστεί σε δύο «πισίνες». Περιμετρικά αναγράφονται σε μπρούτζινα πλαίσια τα ονόματα των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο που βρίσκεται περιμετρικά του νότιου Πύργου αναγράφονται τα ονόματα των θυμάτων που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, των διασωστών, των θυμάτων από την επίθεση στο Πεντάγωνο και τη συντριβή του αεροσκάφους στην Πενσυλβάνια.

Ένα δεύτερο πλαίσιο στο βόρειο Πύργο έχει σκαλισμένα τα ονόματα των νεκρών στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, καθώς και των θυμάτων της πρώτης τρομοκρατικής επίθεσης στο σημείο, στις 26 Φεβρουαρίου 1993.

Μαζί με τα έξι θύματα της φονικής επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στις αρχές του '93, ο κατάλογος αυτός περιέχει συνολικά 2.983 ονοματεπώνυμα.

Στην περιοχή των Διδύμων Πύργων έχασαν τη ζωή τους απ το τρομοκρατικό πλήγμα την 11η Σεπτεμβρίου συνολικά 2.753 άνθρωποι. Για περισσότερους από 1.000 δεν βρέθηκε ούτε ένα ίχνος που να περιλαμβάνει το DNA τους.

Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου παρευρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων, ο Αμερικανός πρόεδρος με τη σύζυγό του και ο Τζορτζ Ο. Μπους.

Για το κοινό το μνημείο ανοίγει στις 12 Σεπτεμβρίου και όποιος θέλει μπορεί να το επισκέπτεται με ένα πάσο που του εξασφαλίζει είσοδο για συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Το πάσο είναι δωρεάν, αλλά όποιος το επιθυμεί μπορεί να κάνει μια δωρεά για το Μνημείο και το Μουσείο.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου