Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μπακογιάννη: "Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα, η ΝΔ λαϊκίζει"




Μπακογιάννη: "Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα, η ΝΔ λαϊκίζει"Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η κ.Μπακογιάννη είπε ότι «τα νέα μέτρα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο πανικό, δεν έχει σχέδιο και στρατηγική. Έχει χάσει τη μπάλα».

«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την επιβολή του νέου ειδικού φόρου στα ακίνητα γιατί είναι αδιανόητο μέσω αυτού να επιβραβεύεται η αδυναμία της κυβέρνησης» τόνισε.

Η κ.Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, «ψεύδεται όταν λέει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με την τρόικα». «Υπάρχει κόπωση στις αντοχές και στις ανοχές των δανειστών μας. Η τρόικα μάς έβαλε τελεσίγραφο» είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι εάν οι Ευρωπαίοι μετρώντας το κόστος δουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έχει μικρότερο κόστος από την παραμονή της, τότε θα επιλέξουν την πρώτη λύση, κάτι το οποίο-όπως τόνισε-θα είναι καταστροφικό για τη χώρα.

Χαρακτήρισε, επίσης, λαϊκίστικο το μέτρο για περικοπή ενός μισθού από όλους τους αιρετούς και μετακλητούς και τόνισε ότι αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση είναι να μειώσει την χρηματοδότηση κυρίως των μεγάλων κομμάτων.

Επίθεση κατά της ΝΔ

Η κ.Μπακογιάννη έστρεψε τα βέλη και κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι παλαιότερα ήταν κόμμα ευθύνης, ενώ τώρα «δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη και χαϊδεύει τα αυτιά όλων».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΝΔ θα έπρεπε να είχε διαγράψει τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Θ.Λυμπερόπουλο μετά «τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον βουλευτών».

Η κ.Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και πρόσθεσε ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα έφερναν χρεοκοπία. Υπογράμμισε ακόμη ότι «εάν η ΝΔ πιστεύει ότι θα κυβερνήσει μονοκομματικά, θα πληρώσει το τίμημα».

Για τις δημοσκοπήσεις

Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις που θέλουν τη Δημοκρατική Συμμαχία εκτός Βουλής, η κ.Μπακογιάννη είπε ότι οι δημοσκοπήσεις στις οποίες απαντά το 40% των πολιτών έχουν πρόβλημα. «Δεν θα τσακωθώ με τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων» είπε.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο. Κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για έξοδο από την κρίση. Μάθαμε από τα λάθη μας» είπε.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου