Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάθλιψη και αυτοκτονικότητα στους εφήβους από ιντερνετισμό


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τον αριθμό των εφήβων που πάσχουν από «ιντερνετισμό»…
Όσα πάσχουν από αυτήν την ασθένεια, ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με την πραγματική ζωή.Σήμερα λοιπόν στο στάδιο της απεξάρτησης βρίσκονται 68 παιδιά προεφηβικής ηλικίας.Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 υπάρχουν τόσα περιστατικά παιδιών όσα σχεδόν ολόκληρο το 2010
Τα περιστατικά κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στους εφήβους κυρίως, όπου η συμμετοχή του «ιντερνετισμού» είναι σημαντική, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, επισημαίνει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Παιδιατρικού Παιδοπνευμονολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται 8-11 του μήνα, στα Ιωάννινα, επίκ. καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας Χάρης Κατσαρδής.
Ο «ιντερνετισμός» είναι ένα από τα θέματα που θ' απασχολήσουν το συνέδριο.Η παχυσαρκία είναι μια άλλη ασθένεια που πλήττει τα Ελληνόπουλα. Μέχρι την ηλικία των 7 ετών δεν κάνει διακρίσεις και αφορά εξίσου τα αγόρια και τα κορίτσια.
Σε πανελλήνια μελέτη που έγινε, ένα στα τέσσερα παιδιά στην ηλικία των 7 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.Οπως επισημαίνει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Χ. Μπακούλα, τα δεδομένα αλλάζουν στην εφηβεία, όπου μόνον ένα στα τέσσερα κορίτσια είναι παχύσαρκο, ενώ στα αγόρια παραμένουν τα μισά.Το παιδικό άσθμα είναι άλλο ένα μείζον θέμα που θα απασχολήσει τους συνέδρους.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρδή, παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν στη θεραπευτική φαρέτρα πλήθος αποτελεσματικά φάρμακα, σε ποσοστό 60% το άσθμα ελέγχεται πλημμελώς.
Το άσθμα ταλαιπωρεί το 15-20% των παιδιών.Τέλος, το θέμα της μη συμμόρφωσης στους εμβολιασμούς θα απασχολήσει τις εργασίες του συνεδρίου, γιατί, επισημαίνουν οι ειδικοί, και η έλευση πολλών μεταναστών έχει διογκώσει ανησυχητικά το πρόβλημα

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου