Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Πιστή εφαρμογή του μνημονίου θα εξαγγείλει ο Γ.Παπανδρέου


Τα μέτρα του μνημονίου θα εφαρμοστούν κατά γράμμα. Αυτό τουλάχιστον θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπαδρέου, από το βήμα της ΔΕΘ αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ΔΕΘ, ένας πρωθυπουργός, εν προκειμένω ο Γ.Παπανδρέου, δεν θα απευθυνθεί στην κοινωνία με εξαγγελίες...
και υποσχέσεις, αλλά με έμμεση υπόμνηση ότι τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου θα εφαρμοστούν γράμμα.

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου, γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός που δεν απευθύνεται στους πολίτες αλλά και σε τρίτους όπως είναι οι δανειστές της χώρας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το Μεσοπρόθεσμο, αναφέρει η εφημερίδα.


Η σκληρή γραμμή της τρόικας, που πιέζει τώρα για νέα μέτρα, μείωση των πρωτογενών δαπανών και υλοποίηση των διαρθρωτικών μέτρων για να συγκρατηθεί το έλλειμμα στο 7,6%, είναι θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης.


Έτσι αναμένεται ότι ο Γ.Παπανδρέου θα προτείνει συναίνεση στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, επισημαίνοντας ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο, γιατί «μόνο έτσι θα υλοποιηθεί και η συμφωνία της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου για το ελληνικό χρέος».

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», είναι πιθανό ο Γ.Παπανδρέου να μιλήσει στη ΔΕΘ για μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 19%.

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου