Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Άρχισαν οι «εξετάσεις» της τρόικας – «Σε θετικό κλίμα η συνάντηση» λέει ο Βενιζέλος


Άρχισαν οι «εξετάσεις» της τρόικας –  «Σε θετικό κλίμα η συνάντηση»  λέει ο Βενιζέλος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Αντιπροεδρείας της Κυβέρνησης λόγω της κατάληψης του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η ιστοσελίδα naftemporiki.gr, η συνάντηση έγινε σε θετικό και δημιουργικό κλίμα, ενώ κατά τις συνομιλίες του κ. Βενιζέλου με τους ελεγκτές  επισκόπηση των θεμάτων που θα εξεταστούν, μέχρι να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό, μετά τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την προστασία της οικονομικής υπόστασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας».

Παράλληλα, θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων του κ. Βενιζέλου και άλλων μελών της Κυβέρνησης τις επόμενες μέρες με τους επικεφαλής της τρόικας.

Αισιόδοξος ο Βενιζέλος για το μηχανισμό στήριξης και τη συμφωνία της 21/7

Την ικανοποίησή και την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε δημοσιογράφους, καθώς όπως επεσήμανε,  «οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είναι ζωτικής σημασίας για το ευρώ και την ευρωζώνη».

Ο κ. Βενιζέλος συνέδεσε το θετικό αποτέλεσμα στη γερμανική Βουλή «με το γεγονός ότι η Ελλάδα έστειλε διεθνώς πολύ καθαρά και αποφασιστικά μηνύματα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης και που δεν είναι υποχρεώσεις έναντι της τρόικας και των θεσμικών της εταίρων και πιστωτών, αλλά υποχρεώσεις απέναντι στην ίδια της χώρα και κυρίως απέναντι στις νέες γενιές».

 Naftemporiki.gr - tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου