Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός

Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας μας Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα έχει κρίσιμη συνάντηση αύριο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, για την υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα και την υλοποίηση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί.

Ο κ. Παπανδρέου έχει προσκληθεί επίσης και θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI. Η ομιλία του θα έχει θέμα: «Κοιτάζοντας το μέλλον: Η Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης».


Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και ο αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ , στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ «θα συζητηθεί κυρίως η οικονομική κατάσταση και περιμένουμε ενδιαφέρον, τι θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, το δρόμο που έχει διανυθεί και το δρόμο που μένει ακόμη να διανυθεί».


Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ χαρακτήρισε «σημαντική» την ανταλλαγή απόψεων «με τον πρωθυπουργό μιας χώρας, της οποίας το πρόβλημα χρέους απασχολεί αυτό το διάστημα ολόκληρη την Ευρώπη».

exofitsio
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου