Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αιχμηρές δηλώσεις Ν. Σηφουνάκη περί αρχιερατικών προνομίων


Για αρχιερατικά προνόμια που περιλαμβάνουν παχυλούς μισθούς και λιμουζίνες, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, σε δήλωσή του με αφορμή πανηγυρικό που εκφώνησε κληρικός το περασμένο Σάββατο στη Μητρόπολη Μύρινας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Σηφουνάκης ο ιερέας «καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί: Ενάντια στο καθεστώς της “υποτέλειας”, ενάντια στην Ευρώπη που “ρουφά” το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους, ενάντια στην ντόπια “κατοχική” κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν' αφήσει εκτός, προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ' όρου ζωής στην υπηρεσία τους».
Ο κ. Σηφουνάκης προτείνει παράλληλα την αντιμετώπιση του προβλήματος της μισθοδοσίας των λειτουργών της εκκλησίας. «Θα πρέπει, να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος “ιερέας” της Λήμνου. Από κει και πέρα θα είναι ευθύνη της εκκλησίας όπως συμβαίνει σ' όλο τον πλανήτη», σημειώνει.
Τάσσεται τέλος υπέρ μιας «ισότιμης φορολογίας στα εισοδήματά τους που σήμερα διαφεύγουν».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου