Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Επίθεση ΝΔ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απαξιώσει την πρόταση της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, επειδή η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ για το παραμικρό και δεχόταν τα πάντα χωρίς αντίρρηση, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.
«Στις συναντήσεις με την τρόικα δεν γίνονται διαπραγματεύσεις.
Διαπραγμάτευση κάνει η κυβέρνηση, αν και μάλλον δεν κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση», υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τους εκπροσώπους της τρόικας και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, ότι πλέον ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει αν μπορεί ή όχι να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα.

Σχολιάζοντας εξάλλου δηλώσεις του συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη, ότι ο αρχηγός της ΝΔ δέχεται πιέσεις αλλά δεν υποκύπτει, ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς δεν καταλαβαίνει από πιέσεις και δεν επηρεάζεται και δεν ετεροπροσδιορίζεται από δημοσιεύματα και κακόπιστα σχόλια». «Και αυτή η στάση του», εκτίμησε, «μπορεί πράγματι να ενοχλεί πολλούς».
«Όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης πέφτουν έξω», παρατήρησε από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χ. Σταϊκούρας, και πρόσθεσε ότι όλες αυτές οι αποκλίσεις οδηγούν σε νέα μέτρα που είναι άδικα και αναποτελεσματικά. «Η κυβέρνηση για το 2011 έχει πάρει και θα πάρει μέτρα ύψος 10% του ΑΕΠ για να μειώσει το έλλειμμα μόλις κατά 2% του ΑΕΠ», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως τα 4/5 από τις θυσίες των πολιτών πάνε χαμένα.
«Έχουν αποτύχει τόσο στην έμπνευση όσο και στην εξέλιξη, ο έλεγχος της οικονομίας έχει χαθεί», υποστήριξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ και παρουσιάζοντας στοιχεία για την ύφεση που την εμφανίζουν να διαμορφώνεται στο 7,3% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2011, από 3% το 3ο τρίμηνο του 2009, έκανε λόγο για μακροχρόνιο παγετώνα και για οικονομία που πορεύεται σε μακρά έρημο.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου