Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τέλη Οκτωβρίου οι συναντήσεις Μπαν Κι-μουν με Χριστόφια και Έρογλου


Στις 30 και 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη οι συναντήσεις του γ.γ. του Ο.Η.Ε. Μπαν Κι-μουν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ., Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών.


Επιπλέον, ανέφερε ότι η σφοδρή κριτική που δέχεται ο κ. Χριστόφιας, εξαιτίας του πορίσματος για την έκρηξη στο Μαρί και των αξιώσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για παραίτησή του, δεν επηρεάζει την πορεία των συνομιλιών.

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν υπεισέρχονται σε θέματα πολιτικής των δύο πλευρών και πάντα θα έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα που βρίσκονται στην εξουσία και, αν κάποιοι ζητούν την παραίτησή τους, αυτό δεν αφορά τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά είναι εσωτερικό θέμα» είπε ο κ. Ντάουνερ.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή συνάντηση, δήλωσε ότι διήρκεσε μία ώρα μόνο και ότι επικεντρώθηκε στο πώς οι ηγέτες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, από σήμερα μέχρι τη συνάντησή τους με τον γενικό γραμματέα στη Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε, δε, ότι θα συνεχίσουν τη συζήτησή τους στην επόμενη συνάντηση, την ερχόμενη Παρασκευή.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου