Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μειώνεται ο προϋπολογισμός της Βουλής

Από το Κοινοβούλιο ξεκινούν οι περικοπές και οι μειώσεις δαπανών για το 2012, αφού ο προϋπολογισμός της Βουλής θα είναι μειωμένος κατά 13,65%, που σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει μείωση 27 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012 προβλέπει πιστώσεις ύψους 170.972.000 ευρώ, έναντι πιστώσεων ύψους 197.988.000 ευρώ για το 2011.

Οι περικοπές αυτές των 27 εκατομμυρίων ευρώ προέρχονται κατά 70% από τις μειώσεις στις αμοιβές βουλευτών και υπάλληλων της Βουλής και κατά 30% από τις μειώσεις των λειτουργικών εξόδων (π.χ. ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό, έξοδα για δημόσιες σχέσεις, προμήθειες, μισθώσεις κ.α.).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής που αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη στην Επιτροπή
Οικονομικών
της Βουλής, με τις προαναφερθείσες περικοπές υπερκαλύπτονται οι στόχοι που έχουν τεθεί από το Μεσοπρόθεσμο, που προέβλεπε δαπάνες για τον προϋπολογισμό της Βουλής ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο προϋπολογισμός της Βουλής αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής η οποία θα προβλέπει την περικοπή ενός μισθού για τους βουλευτές και την ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο.

Χρονικά μετατίθεται πάντως η κατάθεση και η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός αναμένεται να ψηφιστεί γύρω στα μέσα Νοεμβρίου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου