Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πολιτικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός - Εξετάζει δημοψήφισμα


Πρωτοβουλίες αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να αναλάβει ο πρωθυπουργός, αποδεχόμενος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχετικές εισηγήσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, έχουν φτάσει πληροφορίες, ότι αν ο πρωθυπουργός δεν αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες, τις πρωτοβουλίες αυτές αναμένεται να αναλάβουν κορυφαίοι υπουργοί ή και βουλευτές.


Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ζητήσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του και στη συμφωνία που θα επιτευχθεί, σε διαφορετική περίπτωση, εξετάζει το ενδεχόμενο να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει σε κορυφαίους συνομιλητές του στην Ελλάδα και το εξωτερικό πως δεν προτίθεται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, να παραιτηθεί από την ηγεσία της κυβέρνησης και του κόμματος ή να ζητήσει έγκριση της συμφωνίας με 180 ψήφους, παραδεχόμενος, έτσι, ότι παραχωρεί εθνική κυριαρχία.

Όλα αυτά, βεβαίως, υπό το πρίσμα της συμφωνίας που θα επιτευχθεί στην Ε.Ε. και η οποία εν πολλοίς θα καθορίσει τις εξελίξεις.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου