Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ν. Μπακογιάννη: Το πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει


Η Ντόρα Μπακογιάννη

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων και τη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τάχθηκε εκ νέου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ήταν καλεσμένη μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. 

«Χρειάζεται υπερκομματική κυβέρνηση όχι με πολιτικούς, αλλά με ανθρώπους με ευρύτερο κύρος για ένα διάστημα. Οι άμεσες εκλογές ενέχουν κινδύνους και κάποιοι πρέπει να τους πούνε. Οι πολιτικές δυνάμεις κρύβονται δεν μιλούν, δεν λένε αλήθειες» σημείωσε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα μετείχε η ίδια σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 


«Το πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει• έχει μία τελευταία ευκαιρία να προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα τηρώντας υπεύθυνη στάση» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Όπως διευκρίνισε η κ. Μπακογιάννη, στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκλογές πριν περάσουν 4 μήνες λόγω της συμφωνίας κορυφής. «Αν σήμερα προκηρύξουμε εκλογές το κόστος των εκλογών ενδεχομένως να είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» προειδοποίησε. 

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και αλλού κατά τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου κάνοντας λόγο για ακραία φαινόμενα. «Την ξεφτιλίσαμε την πατρίδα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Για τη συμφωνία κορυφής τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν θα την ψηφίσει: «δεν έχω δει τη δανειακή σύμβαση, δεν ξέρω αν θα δουλέψει για να τη ψηφίσω» ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ. 

Έκανε λόγο για έλλειψη ευρωπαϊκού οράματος και αδυναμία να κρατηθεί ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών άμεσα. «Θα ευχόμουν να μην περάσει η χώρα εκλογές, αλλά είναι αναγκαστικό γεγονός μπροστά στην κοινωνική ασφυξία και να εκτονωθεί η πίεση» τόνισε. 

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και δεν υπάρχει δυνατότητα η ύφεση να μειωθεί. Εκείνο που διαπιστώνω ότι η ύφεση θα βαθαίνει ακόμη περισσότερο και θα γίνει σκληρότερη η λιτότητα» διαπίστωσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη πρέπει να διαμορφωθεί κοινωνικό δίχτυ προστασίας και ένα ελάχιστο εισόδημα, ενώ αποδυναμώνεται το κοινωνικό κράτος στον κρίσιμο τομέα που είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. «Δεν υπάρχει εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας, συρρικνώνεται ο πρωτογενής τομέας» πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε μεν ότι η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους μέσω της συμφωνίας είναι τεράστιο ζήτημα, αλλά η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου έχει γκρίζες ζώνες που πρέπει να εξεταστούν. 



skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου