Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Δεν είναι λύση οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας»


 
  
Πάρις Κουκουλόπουλος: «Δεν είναι λύση οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας»
«Εάν δεν επανατοποθετήσουμε τα πράγματα με μια κεντρική πρωτοβουλία, είναι πολύ δύσκολο να αντέξουμε. Δεν πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας είναι απάντηση για την Ελλάδα». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στις «Πρωινές Διαδρομές» του «Βήμα99,5», για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό:


Ειδικότερα, τόνισε:

«Οι περισσότεροι νομίζω ότι εννοούν και προτείνουν κάτι που έχει σχέση με τη διεύρυνση της ευθύνης. Η κατάσταση χρεώνεται αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ, βλέπετε μια συγκεκριμένη στάση όλων των κομμάτων, ενώ είναι ένα πρόβλημα που υπερβαίνει την ίδια τη χώρα.  Το πιο προβληματικό στοιχείο της πολιτικής μας δεν είναι τόσο τα μέτρα που είχαν οριζόντιο χαρακτήρα ή ότι πολλές φορές ήταν άδικα. Το πιο προβληματικό σημείο στην πολιτική μας εδώ και δύο χρόνια είναι να κάνουμε τους πολίτες να κατανοήσουν ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, ποιο είναι το διεθνές περιβάλλον και ποια είναι η θέση της χώρας μέσα σ’ αυτό. Θέλετε γιατί αργήσαμε να πάρουμε μέτρα στην αρχή; Θέλετε γιατί όταν υπογράψαμε το Μνημόνιο δώσαμε έναν ορίζοντα ενός έτους για την ανάκαμψη και δόθηκε ένας προσωρινός χαρακτήρας;
Εάν δεν επανατοποθετήσουμε τα πράγματα με μια κεντρική πρωτοβουλία, είναι πολύ δύσκολο να αντέξουμε. Χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα και ευθύνη και η ανάληψη μιας κεντρικής πολιτικής πρωτοβουλίας. Δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις εθνικής ενότητας, ότι είναι απάντηση για την Ελλάδα. Κεντρική πολιτική πρωτοβουλία είναι ό,τι διευρύνει τον καθένα ενώπιον των ευθυνών του. Είτε διευρυνόμενη πλειοψηφία είτε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου – εάν αντέξει σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, γιατί δεν τη θεωρώ δεδομένη και ο μεγαλύτερος προβληματισμός που υπάρχει για όποιον θέλει να παρακολουθεί τα πράγματα ψύχραιμα δεν αφορά πλέον την Ελλάδα, αλλά το αν είναι επαρκής ή όχι αυτή η συμφωνία για την Ευρώπη».


Για το ενδεχόμενο εκλογών: 
«Φαντάζεστε να πάμε σε εκλογές και να βγει ο κ. Σαμαράς να μιλά για επαναδιαπραγμάτευση;»


Για το αν οι εκλογές μπορούν να είναι μια πολιτική πρωτοβουλία:
«Η ελληνική κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει να περιμένει κάτι καλύτερο επί της παρούσης από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Δεν εννοώ ότι πρέπει να χειροκροτούμε και να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί. Εξάλλου ήταν πολύ συγκρατημένη η στάση όλων μας και στο υπουργικό συμβούλιο και από τον πρωθυπουργό και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αλλά αυτή είναι λοιπόν η μόνη ρεαλιστική αφετηρία για την Ελλάδα». 
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου