Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου στον Παπούλια: «Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα»

  
Παπανδρέου στον Παπούλια: «Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Πολιτικός «πυρετός» στην Αθήνα μετά το «κούρεμα» στις Βρυξέλλες  με την κυβέρνηση να βρίσκεται επί ποδός λίγες ώρες μετά τις κρίσιμες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο οποίος ενημερώθηκε για τις αποφάσεις της Σύνοδου Κορυφής. 


«Μεγάλη και δύσκολη η διαπραγματεύση. Στόχος μας ήταν οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.  Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο  ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η απόφαση  για κούρεμα κατά 50% του ελληνικού χρέους είναι η μεγάλη ευκαιρία για να πάει μπροστά η Ελλάδα. 
«Τώρα είναι ώρα για δουλειά» συνέχισε, για να συμφωνήσει μαζί του και ο Κ.Παπούλιας. 

Ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των σκληρών ολονύκτιων διαπραγματεύσεων είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά δύο φορές με τον κ. Παπούλια.
 
Στις έξι το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο. Αμέσως μετά θα ενημερώσει τηλεφωνικά όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.  Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό στις οκτώ το βράδυ. 

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος,  παραχωρεί συνέντευξη Τύπου. 

Την προσεχή Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.   

Το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμάρας,  ο οποίος ακύρωσε λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας το αυριανό ταξίδι του στο Καστελόριζο απήυθυνε μήνυμα για τις αποφάσεις της Συνόδου. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «το λάθος παραμένει και διαωνίζεται κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανακάμψη».   Νωρίτερα το πρωί η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξεις Τύπου που παραχωρησαν σχολίασαν ο καθένας αρνητικά την χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου