Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μόσιαλος: "Πλήρως κατοχυρωμένες οι συντάξεις"


Μόσιαλος: "Πλήρως κατοχυρωμένες οι συντάξεις"
Η απόφαση για την Ελλάδα, στην οποία κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, είναι καλύτερη από εκείνη που είχε ληφθεί την 21η Ιουλίου τονίζει η κυβέρνηση. Όσον αφορά την εποπτείας, σε δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως αφορά την καλύτερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και πως δεν απειλείται κανένα κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, ενώ επισημαίνουν πως οι συντάξεις είναι πλήρως κατοχυρωμένες.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα οδηγήσουν σε πρωτογενή πλεονάσματα και ότι η συμφωνία είναι πολύ καλύτερη απ' αυτήν της 21ης Ιουλίου.

Σχετικά με το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων, σημείωσε ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα διατεθούν 600 δισ. ευρώ για τις συντάξεις.
Αναφερόμενος στην εποπτεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι λογικό να έχουμε μια στενή συνεργασία με την επιτροπή για παροχή τεχνικής βοήθειας, ξεκαθαρίζοντας πως κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα δεν απειλείται. Όπως είπε «αντί για το νταβαντούρι να έρχονται κάθε τρεις μήνες, θα είναι μόνιμα στη χώρα».
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι θετική και δημιουργεί καλύτερες προϋπόθεσης σε σχέση με την συμφωνία της 21ης Ιουλίου», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Όπως είπε, «η απόφαση θα ελαφρύνει τον έλληνα πολίτη και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, ενώ θα υπάρξει νέο δανειακό πρόγραμμα για την χώρα ύψους 100 δισ. ευρώ».
Για το θέμα της εποπτείας από την τρόικα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα και η προσπάθεια είναι κυρίαρχη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η προσπάθεια των διαρθρωτικών αλλαγών θα γίνεται με συνεχή εποπτεία από την τρόικα.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις είναι πλήρως κατοχυρωμένες και η όποια αναπλήρωση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων θα καλυφθεί από το ελληνικό δημόσιο.
Σημείωσε, ακόμη, ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, καθώς υπάρχει ειδική παράγραφος για την ρευστότητα και ενίσχυση των τραπεζών.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου