Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Badische Zeitung: «Πρόσωπο - κλειδί στο δράμα του χρέους ο Σαμαράς»


Στο ζήτημα των έγγραφων εγγυήσεων που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου προς τη χώρα μας, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.
«Νέα βοήθεια μόνον κατόπιν ενυπόγραφων δεσμεύσεων», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα του Stern, «Χωρίς υπογραφή δεν υπάρχουν λεφτά» γράφει το ειδησεογραφικό N-TV, «Το Eurogroup επιμένει σε υπογραφές από την Αθήνα» σημειώνει το N24.

Η Badische Zeitung εστιάζει στην άρνηση του κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας: «Η Αθήνα απειλείται με χρεοκοπία επειδή ο Σαμαράς δεν υπογράφει».
«Η Ελλάδα σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ήδη την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να κριθεί εάν η χώρα οδηγηθεί σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή εάν διασωθεί εκ νέου με δάνεια δισεκατομμυρίων. Η ΕΕ ζητά ενυπόγραφες εγγυήσεις από τους κορυφαίους πολιτικούς της Αθήνας ότι θα συνεχίσουν στο δρόμο της εξυγίανσης. Όλοι είναι διατεθειμένοι (να το κάνουν) – πλην ενός: ο συντηρητικός αρχηγός Αντώνης Σαμαράς. Έτσι γίνεται το πρόσωπο κλειδί στο δράμα του χρέους. (...) Εάν ο Σαμαράς εμμείνει στην άρνησή του, τότε η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση», επισημαίνει.
«Οι Βρυξέλλες τα θέλουν στο χαρτί», γράφει η εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοσης: «Οι Έλληνες συντηρητικοί συνεχίζουν να απορρίπτουν. Τελευταία προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη».
dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου