Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΣΥ: Οι δαπάνες αυξάνουν και τα έσοδα δεν έρχονται



Την άποψη ότι «οι δαπάνες του δημοσίου συνεχίζουν να αυξάνουν παρά τις περικοπές, υπερβαίνοντας το στόχο κατά 2,5%» αλλά και ότι «παρά τους θηριώδεις φόρους και τη δυσανάλογη επιβάρυνση του ιδιωτικού τομέα και ιδίως των έντιμων φορολογουμένων, τα έσοδα υπολείπονται», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης. 

Αναλυτικά η δήλωση του: 
«Τα στοιχεία του δεκαμήνου του 2011 δείχνουν ότι οι δαπάνες του δημοσίου συνεχίζουν να αυξάνουν, παρά τις περικοπές, υπερβαίνοντας το στόχο κατά 2,5%. Ο λόγος είναι οι προνομιακές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για υπαλλήλους 52 και 55 ετών, που επιβαρύνουν τις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος. 

Επίσης, παρά τους θηριώδεις φόρους και τη δυσανάλογη επιβάρυνση του ιδιωτικού τομέα και ιδίως των έντιμων φορολογουμένων, τα έσοδα υπολείπονται. Δεν έρχονται και δεν θα έρθουν γιατί οι πολίτες βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. 

Μοναδικές διέξοδοι πλέον, είναι η άμεση υλοποίηση επιθετικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων και μείωσης του κράτους, προκειμένου να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα που θα έχουν θετική επίπτωση στην προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας».



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου