Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η σύνθεση του νέου οικονομικού επιτελείου καθυστερεί τις ανακοινώσεις



Όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες γίνονται αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση, προκειμένου να ανακοινωθεί απόψε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αρμόδιοι της ελληνικής αστυνομίας έχουν ειδοποιηθεί και έχουν έτοιμη αστυνομική συνοδεία, η οποία θα μεταβεί στο σπίτι του κ. Παπαδήμου όταν έλθει η ώρα, για να τον μεταφέρει είτε στο πρωθυπουργικό γραφείο, είτε στο προεδρικό μέγαρο, απ’ όπου θα γίνει η  ανακοίνωση, ότι επελέγη για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης .
 Κατά την ίδια πληροφόρηση,  η ανακοίνωση καθυστερεί εξαιτίας της εμπλοκής, που υπάρχει με τη στελέχωση του οικονομικού επιτελείου. Ο κ. Παπαδήμος έχει ζητήσει δικό του άνθρωπο, κάτι που οδηγεί στην έξοδο τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το υπουργείο Οικονομικών. Η προοπτική αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις και από τον κ. Βενιζέλο και από άλλα στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 Να σημειωθεί ότι βέβαιη φέρουν άλλες πληροφορίες την παρουσία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, όπως και του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας κ.Βασίλη Ράπανου,  σε κάποιο πόστο του οικονομικού επιτελείου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε βέτο στην πρόταση του κ. Παπαδήμου να αξιοποιηθεί ο Γιώργος Φλωρίδης σε κρίσιμη θέση στη νέα κυβέρνηση.
 
 Την ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, από όπου έχουν παρελάσει από το πρωί οι κ. Βενιζέλος, Πετσάλνικος, Αθανασάκης και Πρωτόπαπας.
 Διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=157898 αναλυτικό ρεπορτάζ.
 Όλα αυτά όταν οι Ευρωπαίοι αναμένουν κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία όλοι θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της τελευταίας Συνόδου Κορυφή.  Μόνον τότε θα δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου στήριξης, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ.
  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου