Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου με Παπαδήμο- Στο υπουργικό «κληρώνει» για τον νέο πρωθυπουργό



 
  
Συνάντηση Παπανδρέου με Παπαδήμο- Στο υπουργικό «κληρώνει» για τον νέο πρωθυπουργό
Φουντώνει εκ νέου η φημολογία για το όνομα του Λουκά Παπαδήμου αφού όπως μεταδόθηκε πριν από λίγο σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, όπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πολιτικό θρίλερ των τελευταίων ημερών. Στο «τραπέζι» παραμένουν τα ονόματα του Νικηφόρου Διαμαντούρου και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη.



Παρά τις αρχικές ανακοινώσεις ότι το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα γινόταν γνωστό τη Δευτέρα, ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» κάποια από τις τρεις υποψηφιότητες ενώ όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την κυβέρνηση, υπάρχουν «θετικές προσεγγίσεις» ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Τη Δευτέρα, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς είχαν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και κομματικές συσκέψεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και να καταλήξουν στο όνομα του νέου πρωθυπουργού.


Αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά».

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, όπου όπως όλα δείχνουν θα «κλειδώσει» ο νέος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του νέου πρωθυπουργού «παίζει» και το όνομα του οικονομλόγου και πρώην υπουργού, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, αν και επιχειρείται μία τελευταία  προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για  τον Λουκά Παπαδήμο.


Η πλευρά του ΠΑΣΟΚ έδειχνε την επιλογή της στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου με ιδιαίτερα πιεστικό τρόπο. Ωστόσο, η ΝΔ δεν δείχνει να συμφωνεί με τις απαιτήσεις του κ. Παπαδήμου, ο οποίος μεταξύ άλλων φέρεται να ζητά παράταση της πρωθυπουργικής θητείας του πέραν του εξαμήνου αλλά και τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών από την πλευρά της ΝΔ. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εμπλοκή στο θέμα Παπαδήμου δείχνει πλέον τόσο ανυπέρβλητη που εξετάζεται ήδη το δεύτερο σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει το όνομα του κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου.

Εντούτοις, το Reuters μετέδωσε τη Δευτέρα ότι ο κ. Διαμαντούρος δήλωσε ότι υπήρξε προσέγγιση την Κυριακή, για την πιθανότητα να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της νέας κυβέρνησης. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, εάν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου