Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«Κατάρρευση της Ιταλίας θα οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωζώνης»

Την πεποίθησή τους ότι ενδεχόμενη κατάρρευση της ιταλικής οικονομίας θα οδηγούσε αναπόφευκτα στο τέλος του Ευρώ εξέφρασαν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, στη διάρκεια συνάντησής τους, την Τρίτη, στο Στρασβούργο με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Monti, ανακοίνωσε χθες η ιταλική κυβέρνηση.


Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθάρισαν ότι συνεχίζουν να στηρίζουν την Ιταλία καθώς μια ενδεχομένη κατάρρευση της θα προκαλούσε «μια παύση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με απρόβλεπτες συνέπειες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.


«Είναι πεπεισμένοι για τη δέσμευση της Ιταλίας στην κοινή προσπάθεια που αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσεων στη σοβαρή χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση της Ευρωζώνης», προστίθεται.


Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ξεκαθάρισε την Πέμπτη πως στόχος της Ιταλίας είναι να επιτευχθεί ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού το 2013, τονίζοντας ότι η χώρα του «θα υιοθετήσει γρήγορα μέτρα για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη».


Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου