Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου ζητά κοινή συνάντηση με Σαμαρά στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας


  
Ο Παπανδρέου ζητά κοινή συνάντηση με Σαμαρά στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο εν εξελίξει κρισιμότερο όλων υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του δήλωσε προς τους υπουργούς ότι έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τον ίδιο και τον Αντώνη Σαμαρά. Την ίδια ώρα, από το Προεδρικό Μέγαρο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με το Mega. Από την πλευρά της η Προεδρία της Δημοκρατίας σημειώνει ότι πρέπει να συμφωνηθεί η διαδικασία μεταξύ των αρχηγών και μετά να κληθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μη επιβεβαιώνοντας έτσι τη δήλωση Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου πιθανολογείται να υποβάλει την παραίτησή με τον επακόλουθο σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας.


Προσερχόμενοι στη Βουλή αρκετοί ήταν οι υπουργοί οι οποίοι προέβησαν σε δηλώσεις. 

Σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τηλεφωνική συνομιλία χθες το βράδυ με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως σημείωσε ο υπουργός οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και σήμερα στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης γιατί όπως είπε «είμαστε συνεργάτες και φίλοι, οπότε μπορούμε να συνομιλουμε». Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο κατά τη διάρκεια της συνάντησης μίλησε με τον πρωθυπουργό ο οποίος ήθελε να τον ενημερώσει για θέματα που όπως τόνισε έπρεπε να γνωρίζει. 

«Η πρόταση του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα είναι καθαρή και έντιμη» τόνισε εισερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ο οποίος επέκρινε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. «Θα περιμέναμε ισχυρότερα αντανακλαστικά υπευθυνότητας από τη νέα δημοκρατία», δήλωσε και συνέχισε τονίζοντας ότι χρειάζεται μεγαλύτερος σεβασμός στις νωπές αποφάσεις της κυβέρνησης. 

«Εύχομαι από βάθος καρδιάς να πετύχει το εγχείρημα της εθνικής συννενόησης», τόνισε ο Χάρης Καστανίδης και συμπληρωσε λέγοντας ότι αν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας,  αυτή θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων. Αναφερόμενος στο αίτημα Σαμαρά για παραίτηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο κ. Καστανίδης, υποστήριξε ότι είναι «σαν να λέμε εμείς στον κ. Σαμαρά ότι για να συννενοηθούμε θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί αυτός». Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα παραιτηθεί μόλις προκύψει καινούργιο κυβερνητικό σχήμα. 
Από τη μεριά του ο Σωκράτης Ξυνίδης, υποστήριξε όλα μπορούν να γίνουν για να σωθεί η χώρα. 
Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τόνισε ότι χρειάζεται «ψυχραιμία και υπευθυνότητα». «Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη ούτε λεπτό» δήλωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου στη ΝΕΤ. 

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος δηλώνοντας ότι είναι αισιόδοξος εύχεται όλα τα κόμματα να βρουν σημεία συγκλίσης αφού «αυτή τη λύση χρειάζεται η Ελλάδα και τη χρειάζεται τώρα». Ο κ. Πετσάλνικος επεσήμανε ότι «δεν πρέπει η χώρα να μείνει χωρίς πρωθυπουργο ούτε μία ημέρα,ούτε ένα λεπτό. Θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης σήμερα κιολας».  

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να γίνει άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου