Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Κύπρος: Πρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση των προβλημάτων

Την ελπίδα ότι «έστω και την υστάτη στιγμή» θα υπάρξει μία πρόσθετη δέσμη μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της οικονομίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας τη διπλή υποβάθμιση από τον οίκο Moody΄s.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε πως «η έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα επηρεάζει δυσμενώς την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και ειδικότερα του τραπεζικού συστήματος και αυτό είναι ένας από τους λόγους της υποβάθμισης».


Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «από την άλλη, δεν πρέπει να συσκοτίσουμε την πραγματικότητα σε ότι αφορά τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία και τα οποία είναι διαρθρωτικά, είναι προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την αναποφασιστικότητα στη λήψη έγκαιρων μέτρων που θα θωράκιζαν την κυπριακή οικονομία και θα οδηγούσαν πράγματι σε μία συλλογική και συνολική προσπάθεια τιθάσευσης των οικονομικών δεικτών».


Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την αντίδραση της κυβέρνησης στο ψήφισμα της Βουλής για την τραγωδία στο Μαρί, ο κ. Ομήρου είπε πως «ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω, και η φωνή του κατεξοχήν οργάνου της λαϊκής κυριαρχίας έχει ακουστεί. Αυτή η φωνή είναι φωνή λαού και η φωνή λαού είναι φωνή Θεού, ως γνωστόν».


Επιμέλεια: Άννα Μορφούληzougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου