Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ευκολίες... πληρωμής για ληξιπρόθεσμα χρέη!

Δόσεις από... 100 ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και σε 60 μήνες, επαναφορά αντικειμενικών κριτηρίων κατά τον έλεγχο 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών καθώς και σαφάρι από εισπρακτικές εταιρείες για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τους Ο.Τ.Α. προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.


Κάνοντας μάλιστα ένα βήμα πέρα από τα τετριμμένα, θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους φορολογουμένους αδυνατούν λόγω έλλειψης ρευστότητας να ξεπληρώσουν τα χρέη τους να «πατσίζουν» με το Δημόσιο, εκχωρώντας του περιουσιακά τους στοιχεία.


Σχετικές διατάξεις έχουν περιληφθεί στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, με τις οποίες, επί της ουσίας, από τη μία πλευρά διευκολύνονται 900.000 οφειλέτες να εξοφλήσουν με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους, ακόμη και με διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων, τα χρέη τους, από την άλλη όμως επιχειρείται χτύπημα στη φοροδιαφυγή στους κόλπους των ελευθέρων επαγγελματιών με νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος   zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου