Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο Π. Ευθυμίου


Άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο Π. Ευθυμίου

 
  

Τη λήψη απόφασης από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για άμεση εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα, ουσιαστικό πολιτικό απολογισμό και εκπόνηση πολιτικού προγράμματος για έξοδο από την κρίση με ταυτόχρονη διατήρηση των «χαρακτηριστικών του ΠΑΣΟΚ» πρότεινε ο Πέτρος Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραδεχθεί πως έχει δημιουργηθεί ουσιώδες ρήγμα μεταξύ του κόμματος και του ελληνικού λαούεπέκρινε το Κίνημα ότι δεν ασκεί σήμερα τις πολιτικές του λειτουργίες, από τον «καθοδηγητικό ρόλο» του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ως τις σχέσεις του και τις «απαντήσεις» που δίνει στην κοινωνία.


Επιπλέον ανέφερε ότι ο ουσιαστικός απολογισμός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση ότι τα λάθη δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, έθεσε το ερώτημα αν το Κίνημα θα πάει στις εκλογές με πρόγραμμά του το «πλαίσιο» του Μνημονίου και υπογράμμισε ότι η εκλογή νέου αρχηγού πρέπει να σημαίνει και νέα προγραμματική πρόταση του Κινήματος.

Τέλος, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι η πρόταση του Γ. Παπανδρέου «δεν είναι πρόταση που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ» στις σημερινές συνθήκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου