Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Έκτακτη συνάντηση Παπαδήμου – Βενιζέλου


Έκτακτη συνάντηση Παπαδήμου – Βενιζέλου
 
  

Οι επαφές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και με φόντο αυτές, προγραμματίστηκε για απόψε στις 22.00 έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema.gr.


Την ίδια στιημή, συγκρατημένη αισιοδοξία για αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης προς τιμήν του διπλωματικού σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα έχουμε θετική κατάληξη μέχρι το τέλος της εβδομάδας», είπε ο κ. Παπαδήμος. Ερωτηθείς αν θα επιστρέψει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, συμπλήρωσε πως "θα είναι η τελευταία επίσκεψή του, αν και, όπως πρόσθεσε δεν αποκλείεται να κλειστεί η συμφωνία και από απόσταση.

Στο μεταξύ,δίωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε σήμερα, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση διαμορφώθηκε όλο το περίγραμμα των ειδικότερων συζητήσεων που πρέπει να γίνουν και των θεμάτων που πρέπει να αποσαφηνιστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ουσιαστικό περιεχόμενο του νέου δανειακού προγράμματος.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τον ιδιωτικό τομέα ως προς το PSI, στο πλαίσιο των αποφάσεων της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

 
 protothema.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου