Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Για δύσκολες αλλά ιστορικές σημαντικές αποφάσεις για τις οποίες πρέπει όλοι να δεσμευτούν έκανε λόγο πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος
Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά κυρίως τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου να δεσμευτούν

για τις αποφάσεις αυτές.


«Τώρα είναι η ώρα να εξηγήσουμε βλέποντας στα μάτια τον έλληνα πολίτη ότι η χώρα μπορεί να γίνει ξανά υπερήφανη. Όχι απλά και μόνο να διασωθεί αλλά και να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος».

Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι η διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα για το «κούρεμα» θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες με την ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή και της τρόικας και του EFSF και σημαντικών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας το να στηριχθεί η Ελλάδα σε αυτήν την προσπάθεια ενώ πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί αυτές τις μέρες.

«Για να το πετύχουμε αυτό... πρέπει το βάρος να κατανεμηθεί δίκαια. Μόνο έτσι θα έχουμε διασφαλίσει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο».

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου