Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Παπανδρέου: Στηρίζει Παπαδήμο μέχρι και το 2013


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, με την οποία εκφράζει την πεποίθηση ότι η ζωής της κυβέρνησης πρέπει να παραταθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας, απέστειλε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Επαναλαμβάνω την στήριξη στο πρόσωπό σας, του συνόλου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Η γενική πεποίθηση είναι ότι η ζωή αυτής της Κυβέρνησης πρέπει να επεκταθεί, ακόμα και μέχρι την λήξη της τετραετίας, δηλαδή το 2013, διότι αυτό εξασφαλίζει πολιτική ηρεμία και σταθερότητα και εγγυάται, ότι τα όσα αποφασίσουμε και ψηφίσουμε, θα γίνουν και πράξη.

Αποτελεί και μια εγγύηση προς τους εταίρους μας, που πρόκειται να επενδύσουν ποσά ιστορικού ύψους στο μέλλον της Ελλάδας. Οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θεωρούν, ότι η προσφυγή στις κάλπες σε σύντομο χρονικό διάστημα προκαλεί δυσκολίες και στην ψήφιση και στηνεφαρμογή των αποφάσεών μας", ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Γ. Παπανδρέου.
Όπως σημείωσε, χρειάζεται τις κρίσιμες στιγμές αυτές να ξεπεράσουμε τον δύσκολο αυτό πολιτικό και οικονομικό κάβο δίνοντας σιγουριά, αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό, και εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία από τον ίδιο τον πολίτη.
Την επιστολή απέστειλε ο κ. Παπανδρέου, με στόχο να υποβάλει στον πρωθυπουργό τις κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως προέκυψαν μετά την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ενόψει της σημερινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, υπό τον τελευταίο.
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής
Όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, κατά την πεποίθησή του, μεσοπρόθεσμα, πόσο μάλλον και μακροπρόθεσμα, οι διαρθρωτικές αλλαγές θα εγγυηθούν μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία και πολύ λιγότερο το μισθολογικό κόστος.
"Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, δηλαδή των διοικητικών εμποδίων και χρονοτριβής που πολλές φορές εξελίσσεται σε αδιαφάνεια και φαινόμενα διαφθοράς, οι υποδομές όπως του διαδικτύου και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, είναι μία κατηγορία θεμάτων τα οποία ξεκινήσαμε να βελτιώνουμε αλλά απαιτούν ακόμα δραματική αλλαγή".
"Μια άλλη κατηγορία αποτελεί η ανάγκη να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, στην συνεχή εκπαίδευση, επανακατάρτιση και μετάβαση σε τεχνολογίες σύγχρονες και πράσινες ώστε να εγγυηθούμε προϊόντα ποιότητας, ελληνικά, εξαγώγιμα, που να βασίζονται στα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα".
"Τέλος θέματα όπως της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μπορούν να βοηθήσουν με μία προϋπόθεση: την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Να υπάρξουν κίνητρα της μείωσης των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με ρητές δεσμεύσεις από τους κοινωνικούς εταίρους και ιδιαίτερα οι επιχειρηματίες για πλήρη διαφάνεια στην λειτουργία των εταιριών τους".
"Η ένταξή τους σε ένα καθεστώς πλήρους ηλεκτρονικού ελέγχου και πληρωμών, δηλαδή από την Κάρτα Εργασίας μέχρι την πληρωμή των μισθών και εισφορών μέσω ηλεκτρονικού συστήματος συνδεδεμένου με το τραπεζικό σύστημα θα είναι προϋπόθεση για να ενταχθούν στο νέο καθεστώς μειωμένης ασφαλιστικής εισφοράς", σημείωσε.
"...Τότε και μόνο τότε πάμε σε οριζόντιες περικοπές"
Ακόμη, ο τέως πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι στη δική του συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμικών μας εταίρων, απέναντι στην εμμονή τους για μισθολογικές και οριζόντιες προσαρμογές αντιπρότεινε να δεσμευτούν, κράτος, κόμματα και κοινωνικοί εταίροι, σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε όλα τα ζητήματα (μη-μισθολογικά) που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και προστατεύουν - στο μέτρο του δυνατού - τον μισθό του εργαζομένου.
"Και αυτό το πρόγραμμα να έχει δεσμευτικό χρονικό όριο και επιμέρους στόχους. Εάν δεν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα αυτό μέσα στους στόχους και το χρονικό περιθώριο - τότε και μόνο τότε να πάμε σε οριζόντιες περικοπές", είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του τέως πρωθυπουργού εδώ.
ΠΑΣΟΚ: Συμφωνία σε όλα και από όλους
"Αρχή του ΠΑΣΟΚ είναι, ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμφωνηθεί, αν δεν συμφωνηθούν όλα και από τους τρεις αρχηγούς", ξεκαθάρισε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Μπεγλίτης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης τουΠολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Στο διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι εταίροι μας έχουν έτοιμα δύο σχέδια για την διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης.
Πιο συγκεκριμένα, το ένα αφορά στην παροχή βοήθειας παρά τις δύσκολες δεσμεύσεις και το δεύτερο σε μία πιθανή χρεοκοπία και αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Τόνισε, επίσης, πως ο χρόνος που έχει απομείνει για διαπραγματεύσεις είναι ασφυκτικός και ότι επιβάλλεται από τις συνθήκες, να ληφθούν οι αποφάσεις σήμερα.
Πέραν των μελών του, στο Συμβούλιο συμμετείχαν και οι κ.κ. Βενιζέλος, Κουτρουμάνης, Ρέππας, Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος και η κα Διαμαντοπούλου.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου