Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Παπουτσής, Κατσέλη, Καστανίδης ένας εκ των τριών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


Παπουτσής, Κατσέλη, Καστανίδης ένας εκ των τριών  για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ : Εν αναμονή των αποφάσεων του παπανδρεϊκού πόλου για το θέμα της ηγεσίας βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, οι εσωτερικές διεργασίες στο οποίο πάγωσαν τα τελευταία 24ωρα μετά
Εν αναμονή των αποφάσεων του παπανδρεϊκού πόλου για το θέμα της ηγεσίας βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, οι εσωτερικές διεργασίες στο οποίο πάγωσαν τα τελευταία 24ωρα μετά την καταιγίδα των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι εκφραστές της λεγόμενης «προεδρικής» πτέρυγας στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να επιμένουν ότι ένας εκ των τριών (Παπουτσής, Κατσέλη, Καστανίδης) θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος. Θεωρούν όμως ότι προτού καταλήξουν στο πρόσωπο θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια διεξοδική συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί δημοσίως - μόνο στο τετ α τετ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο φέρεται να έχει πει ότι «δεν μπορώ να αποτρέψω μια υποψηφιότητα» -, ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ είναι κοινό μυστικό ότι δέχεται εισηγήσεις να εξωθήσει τις εξελίξεις σε μία και μοναδική υποψηφιότητα. Το κεντρικό επιχείρημα όσων τον καλούν να υποδείξει στους παπανδρεϊκούς να υποχωρήσουν συνοψίζεται στην επισήμανση πως, επειδή ενδεχομένως δεν θα κερδίσουν στη μάχη της διαδοχής, το αποτέλεσμα θα χρεωθεί στον ίδιο ως προσωπική ήττα.

Πάντως, ακόμη και στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να εμπλακεί σ' αυτήν τη συζήτηση, δεν είναι βέβαιο πώς θα αντιδράσουν τα στελέχη που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα και τα οποία μάλιστα έχουν πυκνώσει τις επαφές τους με στελέχη και βουλευτές του Κινήματος.
Ο Χρήστος Παπουτσής με δήλωσή του πάντως (Real) αφήνει ανοιχτό το παράθυρο να καταθέσει υποψηφιότητα υπενθυμίζοντας πως σε ό,τι τον αφορά ποτέ δεν αρνήθηκε να λάβει την ευθύνη ενός αγώνα που διεξάγεται με συλλογικότητα και υπηρετεί αρχές και αξίες.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου