Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ» ΟΙ 21 ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ Νέος εμφύλιος στην «πολυκατοικία»


Τουλαχιστον 10 από τους διαγραφέντες βουλευτές θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους και θα επανενταχθούν στην ΚΟ της ΝΔ, εκτιμούν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά Η ΝΔ αυξάνει την πίεση για επιστροφή, μετά την κίνηση Καμμένου, ενώ Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη δεν κρύβουν πως έχουν επαφές. «Γαλάζια» στελέχη εκτιμούν πως τουλάχιστον 10 θα ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά

Τουλαχιστον 10 από τους διαγραφέντες βουλευτές θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους και θα επανενταχθούν στην ΚΟ της ΝΔ, εκτιμούν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά
Σε έναν λυσσώδη παρασκηνιακό πόλεμο έχουν επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα στελέχη της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, προκειμένου να κερδίσουν όσο τον δυνατόν περισσότερους από τους 21 διαγραφέντες από τη ΝΔ βουλευτές.
Οι πιέσεις από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ενταθεί, μετά και την ανακοίνωση χθες του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» από τον κ. Π. Καμμένο, καθώς η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ο πρώην υπουργός έχει πλησιάσει αρκετούς από τους διαγραφέντες.
Την ίδια ώρα που μαίνεται άτυπη μάχη στο παρασκήνιο, ακόμη δύο «παίκτες» στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς, οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη, δεν κρύβουν ότι συνομιλούν με αρκετά στελέχη και αναμένουν το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τρίτης (για τον εφαρμοστικό νόμο) προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι και πόσοι τελικά θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά.
Νέος εμφύλιος στην «πολυκατοικία»
Μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, που έχουν αναλάβει για λογαριασμό του προέδρου τη βολιδοσκόπηση, δηλώνουν ότι τουλάχιστον οι 10 από τους 21 (εξαιρείται πλέον ο κ. Καμμένος) θα ανταποκριθούν θετικά στο τελεσίγραφο Σαμαρά, θα υπερψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους και θα επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βέβαιοι για την επιστροφή τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούνται οι κ. Μ. Κεφαλογιάννης, Ζ. Τζηκαλάγιας, Θ. Λεονταρίδης, Γ. Καρασμάνης και Τ. Καρυπίδης. Πολύ κοντά στο να πουν το «ναι» βρίσκονται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι κ. Κ. Γκιουλέκας, Μ. Γιαννάκης και Μ. Χαλκίδης.
Ο κ. Γ. Βλάχος πιέζεται από την «καραμανλική πτέρυγα» επιστρέψει, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του, όπως θόλο είναι και το τοπίο σε ό,τι αφορά την κ. Ελ. Βόζεμπεργκ και τον κ. Αλ. Δερμεντζόπουλο. Σταθεροί στο «όχι» δηλώνουν οι κ. Μαρκόπουλος, Τζίμας, Παπασιώζος, Ζώης και Γαληνός και οι κ. Ιατρίδου, Κουντουρά και Κόλλια.
Το βέβαιον είναι ότι μέχρι την Τρίτη οι πιέσεις ένθεν κακείθεν θα συνεχιστούν, καθώς όλοι οι κάτοικοι της «γαλάζιας πολυκατοικίας» θέλουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους εν όψει μιας εκλογικής αναμέτρησης και κάθε «μεταγραφή» θα είναι -προφανώς- καλοδεχούμενη...
Στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη
«Ανεξάρτητοι Ελληνες» το κόμμα του Π. Καμμένου
Με στόχο να εκφράσει το τμήμα της «λαϊκής Δεξιάς», που διαφώνησε με την υπερψήφιση από τη ΝΔ της δανειακής σύμβασης, ο κ. Π. Καμμένος προχώρησε χθες στην ίδρυση νέου κόμματος. Η ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, που ονομάζεται «Ανεξάρτητοι Ελληνες», δεν αιφνιδίασε κανέναν ούτε στη ΝΔ ούτε στην ευρύτερη κεντροδεξιά, καθώς ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Καραμανλή είχε προαναγγείλει την κίνησή του αυτή, όταν δεν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δίπλα στον κ. Καμμένο δήλωσε ότι θα βρεθεί ο κ. Γ. Μανώλης, ενώ φημολογείται ότι ένας ακόμη βουλευτής από τους 22 διαγραφέντες από τη ΝΔ θα στηρίξει το νέο εγχείρημα. Η ιδρυτική διακήρυξη, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, πιστοποιεί ότι στόχος του νέου κόμματος είναι να εκφράσει τη δυσαρέσκεια τμήματος των πολιτών απέναντι στο μνημόνιο. Συγκεκριμένα, στο κείμενο, που προεβλήθη μέσα από το διαδίκτυο, τονίζεται μεταξύ άλλων: Ο φορέας αυτός:
  • Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πρόταξης του εθνικού συμφέροντος, της τήρησης του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
  • Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνομο χρέος, που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.
  • Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Εθνους-Κράτους.
  • Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας.
  • Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και τη δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Γιάννης Σαραντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου