Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση Μανιάτη στην ανακοίνωση του ΕΛΛΙΝΥ

Σκληρή κόντρα μεταξύ του υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ) έχει ξεσπάσει, έπειτα από ανακοίνωση του Ινστιτούτου στην οποία γινόταν λόγος για «απαράδεκτες δηλώσεις» του υφυπουργού, με αφορμή την τοποθέτηση που φέρεται να έκανε ο Γ. Μανιάτης για «διακεκαυμένες ζώνες», μιλώντας για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Καστελόριζο και Αιγαίο.


Στην απάντησή του, ο κ. Μανιάτης μιλάει για ανύπαρκτες δηλώσεις, κατηγορώντας το ΕΛΛΙΝΥ για εσκεμμένη διαστρέβλωση της αλήθειας, την οποία αποδίδει στην άρνηση του υπουργείου να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις των μελών του Ινστιτούτου.


«Προφανώς όσοι εύχονται να αποτύχει η εθνική προσπάθεια αξιοποίησης των Υδρογονανθράκων της χώρας, επειδή οι ίδιοι δεν παίρνουν τις αμοιβές που έχουν ζητήσει με εκβιαστικό τρόπο από το υπουργείο, έχουν κάθε λόγο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα μη διαβάζοντας ούτε καν το επίσημο Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ με τις σχετικές δηλώσεις μου» αναφέρει ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τη σχετική αλληλογραφία.


«Δίνω στη δημοσιότητα τις επιστολές του ΕΛΛΙΝΥ προς το υπουργείο με τις οικονομικές τους απαιτήσεις που δεν ικανοποιήσαμε, χωρίς κανένα επιπλέον σχόλιο ιδιαίτερα σχετικά με τον προσβλητικό τρόπο που γίνεται αναφορά στην ανιδιοτελή προσφορά άνω των 30 Ελλήνων καθηγητών ΑΕΙ και εμπειρογνωμόνων που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας του ΥΠΕΚΑ. Εμείς τελικά επιλέξαμε ως συμβούλους όχι το ΕΛΛΙΝΥ, αλλά, όπως και η Κύπρος, την BEICIP FRANLAB, θυγατρική του Γαλλικού Κρατικού Ινστιτούτου Πετρελαίου» αναφέρει ο Γ. Μανιάτης.


Τέλος, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι ήδη χθες κατατέθηκε στο υπουργείο η πρώτη προσφορά για τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.


«Μέχρι τις 2 Μαρτίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών, μάλλον θα έχουμε κι άλλες δυσάρεστες για ορισμένους, αλλά ευχάριστες για την Ελλάδα, εκπλήξεις» δήλωσε ο Γ. Μανιάτης.


Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

zougla 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου