Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ξανά βοήθεια


Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ξανά βοήθεια
Επιστολή προς τους γερμανούς βουλευτές με την οποία τους ζητά να στηρίξουν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, απέστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις κατά πόσον και το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα για τη χώρα μας θα πετύχει. Τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

«Δεν υπάχουν εγγυήσεις ότι ο δρόμος που έχουμε πάρει θα οδηγήσε σε επιτυχία» σημειώνει ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε στην επιστολή του και ομολογεί προς τους συναδέλφους του βουλευτές ότι ίσως να μην είναι η τελευταία φορά που το γερμανικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να εξετάσει μελλοντική χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα, το διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που θα απευθύνει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, καθώς ο αριθμός των βουλευτών της που δεν προτίθενται να το υπερψηφίσουν διευρύνεται.
Οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας που σκοπεύουν να καταψηφίσουν το νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα υπολογίζονται σε 12, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες η κυρία Μέρκελ να στηριχθεί στην αντιπολίτευση για να περάσει τον σχετικό νόμο.
Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ξανά βοήθεια
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το νομοσχέδιο θα περάσει από την Κάτω Βουλή (Bundestag) της Γερμανίας καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και του κόμματος των Πρασίνων.
Ωστόσο, το να χρειαστεί να στηριχθεί σε βουλευτές της αντιπολίτευσης θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τη Μέρκελ και το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU). Αυτό θα συμβεί εάν συνολικά 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απόσχουν της ψηφοφορίας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου