Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί
«Λοιπόν παιδιά εις το επανιδείν...» ευχήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας προς τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο: «Τι εννοείτε; ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές και πάλι ορκωμοσίες»; ρωτήθηκε ο Πρόεδρος για να απαντήσει: «Από τότε που σε ξέρω όλο είσαι
βιαστικός».
Ενδιαφέροντα διαλόγο είχε και η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με τον διάδοχο της στο Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη. «Μια πόρτα ανοίγεις στο υπουργείο αυτό και βγαίνουν ...φίδια από μέσα» εννοώντας προφανώς τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Παιδείας.
Την θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Παπουτσή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης τοποθετείται η Άννα Διαμαντοπούλου και στο Υπουργείο Παιδείας ο Γιώργος Μπαμπινιώτης. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ορίζεται ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, ενώ παραμένει στη θέση του ο νυν υφυπουργός Μανώλης Όθωνας.
Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί
Με σημερινές του δηλώσεις (Ράδιο 9), ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης ανέλυσε τους λόγους που τον έκαναν να αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας.
«Πάω με διάθεση μόνο να προσφέρω κάποιες υπηρεσίες αυτό το διάστημα, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, ούτε είχα υπόψη μου να αναλάβω τέτοια πόστα κάνω μία εξαίρεση στον εαυτό μου και τη συνείδησή μου γιατί η χώρα περνά δύσκολες στιγμές που δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει, αν μπορεί, και νομίζω ότι κάτι θα προσφέρω», δήλωσε ο κ.Μπαμπινιώτης
Όσο για τον περιορισμένο χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης και της υπουργικής του θητείας, ήταν σαφής: «Γνωρίζω, είπε, την εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, ο χρόνος είναι εξαιρετικά μικρός για να υποσχόμαστε πράγματα μέσα σε δύο μήνες, θα πρέπει απλώς να καλλιεργηθεί ένα κλίμα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις», κατέληξε.
Διαμαντοπούλου: Η κυβέρνηση είχε ανάγκη από κομάντος
«Ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι η κυβέρνηση είχε ανάγκη από κομάντος», δήλωσε από τυην πλευρά της η Αννα Διαμαντοπούλου (Real Fm) προσθέτοντας ότι δέχθηκε τη μετακίνησή της στο υπουργείο Ανάπτυξης δεδομένου πως οι επόμενες τριάντα μέρες είναι πολύ κρίσιμες για τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.
Ερωτηθείσα για το θέμα των εκλογών, η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι για μετάθεση του χρόνου τους, ωστόσο επεσήμανε πως η ίδια είχε εκφράσει τη θέση να υπάρξει ανασχηματισμός και οι εκλογές να πάνε πολύ πίσω, καθώς όπως είπε, το προεκλογικό κλίμα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έναν «εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο».
Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, εάν ισχύουν οι προϋποθέσεις της διασφάλισης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της εκπλήρωσης των στόχων του μνημονίου στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Σημείωσε πάντως ότι θα προτιμούσε η όποια συνεργασία να γίνει στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να απαντήσει «εάν είναι έτοιμη να αλλάξει για πάντα το πολιτικό σύστημα».
Αιχμές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
«Η επαναφορά του κ. Χρυσοχοΐδη, υπογραμμίζει την αποτυχία του προκατόχου του στο υπουργείο αυτό», τονίζει ο κ. Αϊβαλιώτης και συμπληρώνει: «Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης επαναφέρει μνήμες από το πέρασμά της στο ίδιο υπουργείο με το φιάσκο της Softex κ.α. Ο δε κ. Μπαμπινιώτης, επειδή έχουν πάψει να σκέπτονται Ελληνικά, τουλάχιστον ας τους μάθει να μιλούν Ελληνικά», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη σχετικά με τον μίνι ανασχηματισμό.
Τσίπρας: Κάθε τραγωδία έχει τις στιγμές κωμωδίας
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Μια κυβέρνηση που κάνει εννέα μέρες να αλλάξει έναν υπουργό, φανταστείτε πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι στην προσπάθεια να σώσει τη χώρα απ΄ αυτή την οικονομική κρίση και να διαχειριστεί το PSI», δήλωσε και πρόσθεσε: «Κάθε τραγωδία βέβαια έχει και τις δικές της στιγμές κωμωδίας. Αυτά που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την κεντρική πολιτική σκηνή είναι κωμικές σκηνές».
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου