Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ


bigonesystem.eu 
Συμβαδίζοντας με τις νέες απαιτήσεις για λογική διαχείριση των αποβλήτων, δημιουργήσαμε τον νέο κύκλο προϊόντων που αφορούν την συμπίεση απορριμμάτων.
Στην Ελλάδα, ξοδεύουμε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ τον χρόνο για τη συλλογή των σκουπιδιών, ενώ 15.000 απορριμματοφόρα με πετρελαιοκινητήρα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, ρυπαίνοντας και επιβαρύνοντας το περιβάλλον. 
Στόχος λοιπόν της  εταιρείας μας, που παρακολούθησε όλη αυτή την κατάσταση για το περιβάλλον, ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να μειωθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων στο μέγιστο δυνατό χωρίς να αλλάξουμε τον υπάρχοντα εξοπλισμό των ΟΤΑ
Ύστερα από πολύχρονη μελέτη καταλήξαμε στη δημιουργία ενός καινοτόμου συστήματος στην παγκόσμια κοινότητα, αποκομιδής σκουπιδιών
Τα οικολογικά επίγεια και βυθιζόμενα συστήματα τύπου  S  μπορούν να συμπιέζουν από 8 μέχρι 12 m3 σκουπίδια σε έναν κοινό κάδο αποκομιδής 1100 lit
Τα συστήματα κάδων τύπου  S λειτουργούν ρομποτικά με αισθητήρες, ο οποίοι ανιχνεύουν πότε πρέπει να αρχίσει η συμπίεση των απορριμμάτων, ενώ η χωρητικότητά τους  σε απορρίμματα μπορεί να δεκαπλασιαστεί μετά τη συμπίεση. Σύμφωνα με την έρευνα , τα πλεονεκτήματα από τη χρήση αυτού του συστήματος  είναι ότι εξαφανίζονται τα απορρίμματα που βρίσκονται έξω από τους κάδους, οπότε τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα, ενώ είναι ευκολότερη και η αποκομιδή των σκουπιδιών καθώς έχουν συμπιεστεί.
Επίσης μειώνονται οι ρύποι εξαιτίας των μικρότερων αριθμών δρομολογίων που απαιτούνται.
Πράγματι, στο Kουίνς της Nέας Yόρκης, 44 παρόμοιοι  κάδοι έχουν μειώσει το κόστος διακομιδής κατά 70%, οπότε και το κόστος του μπορεί να αποσβεστεί πολύ γρήγορα.
Όλες οι λειτουργίες των εξωτερικών στελεχών τύπου S για την συλλογή ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων υλικών είναι προσιτά στους χρήστες. Τα υλικά συσσωρεύονται στους κάδους μέσω των στελεχών που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο.
Ο νέος σχεδιασμός του συστήματος αυτού δημιουργεί έναν συνδυασμό αισθητικής και περιβαλλοντικής προστασίας.
Το ύψος είναι ιδανικό για την χρήση από μεγάλους ανθρώπους, παιδιά, για άτομα με ειδικές ανάγκες κτλ. Χωρίς να παρενοχλεί και να δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία.
 Αθόρυβο για τους χρήστες και στον περιβάλλοντα χώρο.
Έτσι είναι ιδανικό να τοποθετηθεί εντός κατοικημένων περιοχών.
Τελικά, η συλλογή των απορριμμάτων γίνεται πιο ευχάριστη με καλαίσθητο και οικονομικό αποτέλεσμα.
Όπου κι αν βρίσκονται οι κοινοί κάδοι απορριμμάτων, σε πλατείες, σε πάρκα, σε μονοκατοικίες, σε πολυκατοικίες, σε εργοστάσια, σε εστιατόρια, σε δημόσιους χώρους, δεν είναι ποτέ σε καλή θέση και ποτέ δεν διαθέτουν καλό παρουσιαστικό με έντονη δυσοσμία προσελκύοντας έντομα, ζώα και αρρώστιες.
Όλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις τα δεχόμαστε γιατί κανείς δεν θέλει να είναι μακριά του οι κάδοι.
 Μα γίνεται κι αλλιώς
Με το νέο σύστημα  « οικολογικών κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης » όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Με το σύστημα αυτό απλά και διακριτικά, εξαφανίζονται οι κάδοι κάτω ή πάνω από το έδαφος.

Τα συστήματα S είναι εργονομικά, καλαίσθητα και τοποθετούνται  οπουδήποτε. Η τοποθέτηση των βυθιζόμενων συστημάτων  γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο
( λάκο ) και πραγματοποιείται εντός 2-3 ωρών.
Το σύστημα μπορεί να διαχειριστεί όλα τα είδη απορριμμάτων, ενώ αποτελεί αποδοτική και ιδανική λύση ανακύκλωσης.

Τα συστήματα  S  βυθιζόμενων ή επίγειων κάδων  διαβαθμισμένης συμπίεσης αποτελούν πρώτιστα οικονομική λύση ανάγκης. Το κάθε σύστημα συμπεριλαμβάνει συμπιεστές απορριμμάτων και  κοινούς κάδους χωρητικότητας 1m3 ο καθένας, ο κάθε κάδος μπορεί να δεχθεί συμπιεσμένα απορρίμματα έως 10m3.
Τα πλεονεκτήματα των κάδων τύπου  S   σε σχέση με τα συνήθη συστήματα  κάδων απορριμμάτων είναι σημαντικά, γεγονός που αποδεικνύεται από την ήδη ευρεία χρήση τους σε πολλές χώρες παγκοσμίως
ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ
Η καθαριότητα και η υγιεινή βελτιώνονται στην περιοχή όπου  τοποθετείται ο νέος κάδος, καθώς είναι στεγανός και κλειστός. Με την υπόγεια ή επίγεια τοποθέτηση του συστήματος αποφεύγονται προβλήματα, όπως η δυσάρεστη οσμή και το πάγωμα, τα οποία προκαλούνται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Επίσης, τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, ούτε όμως και σε αδέσποτα ζώα.To σύστημα αυτό είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά που αντέχουν για δεκαετίες σε όλες τις καιρικές συνθήκες και στην σκληρή μεταχείριση.
Η βελτίωση και η αλλαγή της αισθητικής εικόνας της περιοχής όπου εγκαθίστανται οι νέοι κάδοι αναβαθμίζεται, καθώς οι συμβατικοί κάδοι παρουσιάζουν συχνά κακή εικόνα, λόγω της μακροχρόνιας χρήσης ή ακόμα και διαφόρων βανδαλισμών.
Εξοικονομεί μεγάλη ασφάλεια, λόγω του όγκου του και της στιβαρής κατασκευής του  είναι δύσκολο να ανατραπεί και να μετακινηθεί από ανθρώπινη παρέμβαση ή φυσικά φαινόμενα αέρας, καταιγίδες κλπ.
Το οικονομικό όφελος για τους ΟΤΑ είναι πάνω από 85% Η συχνότητα αποκομιδής είναι πολύ μικρότερη, επειδή το σύστημα χωράει πολύ περισσότερα απορρίμματα στους ίδιους κάδους. Τα απορρίμματα του κάδου συμπιέζονται και έτσι πολλαπλασιάζετε  η ποσότητα απορριμμάτων που αποθηκεύεται στον κάδο. Ενδεικτικά  το σύστημα SB2-20 μπορεί να αποθηκεύει  μέχρι 20m3 συμπιεσμένα απορρίμματα . Έτσι μειώνεται ουσιαστικά η συχνή αποκομιδή τους. 
Παρέχει μειωμένα λειτουργικά έξοδα αποκομιδής λόγω της ταχείας και άμεσης φόρτωσης των κάδων και λόγω του μειωμένου όγκου απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερο εργατικό δυναμικό συνεπάγοντας πολύ λιγότερες εργατοωρες των αυτοκινήτων περισυλλογής σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου