Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ρεύμα ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Ραγκούσης


Ρεύμα ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Ραγκούσης : Στη συγκρότηση Ρεύματος Ανανέωσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ - που προβλέπεται από το καταστατικό του Κινήματος - θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο  
Στη συγκρότηση Ρεύματος Ανανέωσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ - που προβλέπεται από το καταστατικό του Κινήματος - θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας γνωστοποίησε την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από μέρους του διευκρινίζοντας ότι ανέμενε την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης και επίσης την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος «ώστε να αποφευχθεί κάθε συσχετισμός με επιλογές προσώπων, κάθε εμπλοκή με υπολογισμούς εσωκομματικών φιλοδοξιών».

Διευκρινίζει μάλιστα ότι «η πρωτοβουλία μας δεν αφορά την ηγεσία του κόμματος, αλλά το αξιακό και πολιτικό μέλλον της δημοκρατικής παράταξης και την ανανέωση του πολιτικού συστήματος».

Στο κείμενό του, όπως αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα και θα τεθεί σε διαβούλευση από την Πέμπτη στο www.proxorame.gr, το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει: «Σε ό,τι με αφορά είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη με την δημόσια διατύπωση απόψεων για το μέλλον του τόπου και της παράταξης με τη συστράτευση με όρους ισοτιμίας και ειλικρινούς αλληλεγγύης με όσους μάς ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες, είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε όχι».
Ο κ. Ραγκούσης αφήνει για μία ακόμη φορά αιχμές για όσους «διακρίθηκαν στην ανεύθυνη διεκδίκηση της ευημερίας μέσα στην κυβέρνηση, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα που δυόμισι χρόνια έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να εμποδίσουν την Ελλάδα να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης κοινωνικής ευαισθησίας».
Μεταξύ άλλων προτείνει:
- Συνταγματική αναθεώρηση ώστε η μονιμότητα στο Δημόσιο να ισχύει μόνον για όσους κρίνονται άξιοι.
- Τέλος στις δωρεάν παροχές υγείας - παιδείας για τους έχοντες και κατέχοντες.
- Νέο εκλογικό νόμο και περιορισμό της Βουλής στους 200 βουλευτές.
- Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου