Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο Πάνος Καμμένος αλλάζει το σκηνικό στη Δεξιά


Ο Πάνος Καμμένος αλλάζει το σκηνικό στη Δεξιά : Αλλάζει άρδην, καθώς φαίνεται, το σκηνικό στη Δεξιά, με την ηγετική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στο Δίστομο να προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο στα γραφεία της Συγγρού.Κατά  
Αλλάζει άρδην, καθώς φαίνεται, το σκηνικό στη Δεξιά, με την ηγετική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στο Δίστομο να προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο στα γραφεία της Συγγρού.

Κατά την τρίωρη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ο βουλευτής Εύβοιας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, συζητήθηκαν πολλά για την οργάνωση του νεόκοπου κόμματος, ενώ, όπως όλα δείχνουν, έκλεισε οριστικά και η συμφωνία συστράτευσης των δύο ανδρών.


Δεδομένη θεωρείται, όμως, και η προσχώρηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Σταμάτη - κουμπάρου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή με αντιμνημονιακό κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απρόοπτου, αύριο Τετάρτη, θα δημιουργηθεί μια νέα αντιμνημονιακή Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα πιέσει έντονα τη Ν.Δ.. Σε αυτή την Κ.Ο. θα συμμετάσχουν τουλάχιστον δέκα βουλευτές από όσους διέγραψε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ώστε το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ίδρυσε ο κ. Καμμένος να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Η νέα Κ.Ο. που αναμένεται να συγκροτηθεί θα πληροί μάλιστα και τις προϋποθέσεις του κανονισμού της Βουλής, καθώς θα ξεπερνά τους 10 βουλευτές και θα επωφεληθεί απ' όλα τα δικαιώματα του κανονισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όλα τα προνόμια που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή τη στιγμή ούτε ο κ. Κουβέλης για τη Δημοκρατική Αριστερά ούτε η κα Μπακογιάννη για τη Δημοκρατική Συμμαχία.

«Κόκκινη κάρτα» εξακολουθεί να δείχνει η Ν.Δ. στους 16 από τους συνολικά 21 διαγραφέντες βουλευτές, ενώ χαρακτηριστική είναι η επισήμανση της ηγεσίας του κόμματος, ότι δεν θα περιληφθούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια οι διαγραφέντες βουλευτές που δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά και πρόσωπα τα οποία διαλαλούν στις περιοδείες τους ανά την επικράτεια ότι είναι κατά του μνημονίου.

Έτσι, εκτός Ν.Δ. θα παραμείνουν οι βουλευτές που επέμειναν στην καταψήφιση και των εφαρμοστικών νόμων ή απείχαν από τις ψηφοφορίες. Πρόκειται για τους κ.κ. Τζίμα, Γαληνό, Σταμάτη, Βλάχο, Γκιουλέκα, Παπασιώζο, Γιαννάκη, Μαρκόπουλο, Ζώη, Καρασμάνη και Βαγιωνά, αλλά και τις κυρίες, ΜαρίαΤσαρουχά- Κόλια, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μίκα Ιατρίδη.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται από πρώην βουλευτές, προκειμένου να ενταχθούν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ έχει αρχίσει κινητοποίηση και στη «γαλάζια» κομματική βάση από στελέχη που προσφάτως διεγράφησαν. Μεταξύ τους, αντιμνημονιακοί με μακρά θητεία στη Ν.Δ., όπως οι κ.κ. Μανώλης, Αναγνωστάκος και Τζώρτζης, ο οποίος μάλιστα υπήρξε από τους ένθερμους υποστηρικτές του κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του 2009.

Ήδη στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» έχουν ενταχθεί η κυρία Έλενα Κουντουρά, η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό του Πάνου Καμμένου στο Δίστομο κατά την επίσημη διακήρυξη του νέου κόμματος, και ο κ. Παναγιώτης Μελάς.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου