Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Νέο είδος Βατράχου – λεοπάρδαλη ανακαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη


The new species of Leopard Frog 


 

Παρότι τα νέα είδη ζώων ανακαλύπτονται συνήθως σε απομακρυσμένες περιοχές, αυτή τη φορά οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα μάλλον απροσδιόριστο είδος βατράχου, ακούγοντάς το να κρώζει στο Staten Island.

Την ανακάλυψη έκανε ο Jeremy Feinberg από το Rutgers University του New Jersey, ο οποίος αρχικά παρατήρησε ότι τα βατράχια στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν ένα τελείως διαφορετικό κρώξιμο, 


«Φαίνονται πανομοιότυπα με άλλα είδη, αλλά η γενετική ανάλυση έδειξε ότι πρόκειται για ένα νέο είδος βατράχου της λεοπάρδαλης, που πιθανώς ζούσε κάποτε στο Μανχάταν». 

Εξετάζοντας καλύτερα τα συγκεκριμένα βατράχια ο Jeremy Feinberg παρατήρησε ότι αντί για ένα μακρύ «ροχαλητό», άκουσε ένα μικρό επαναλαμβανόμενο κράξιμο. 

«Αυτό δείχνει ότι ακόμη και στην μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ εξακολουθούν να υπάρχουν νέα και σημαντικά είδη που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και τα οποία θα μπορούσαν να χαθούν χωρίς προστασία», είπε χαριτολογώντας ο καθηγητής Brad Shaffer, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. 




bbc.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου