Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Χαμός στο δήμο Θεσσαλονίκης! Παραιτήθηκε ο Χασδάι Καπόν! Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση!

Κόντρα μεγατόνων έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της  διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή το θέμα του Αλλατίνη (δείτε κι εδω). Ο αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης
ζήτησε την παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Χασδάι Καπόν λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ένας αντιδήμαρχος να χειρίζεται ζητήματα για τα οποία ο ίδιος έχει επιχειρηματικό συμφέρον. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουράκης καταφέρθηκε εναντίον του συναδέλφου του, λέγοντας ότι κατά την προσωπική του άποψη, δεν μπορούν να συνδυαστούν οι ιδιότητες του επιχειρηματία και του αντιδημάρχου. Σημείωσε μάλιστα ότι πιστεύει ότι ο δήμαρχος δεν ήταν ενήμερος για τις κινήσεις του κ. Καπόν και πρόσθεσε ότι είναι απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη η τύχη του αντιδημάρχου Οικονομικών.
Ο κ. Καπόν, σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Ανδρέα Κουράκη μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ο αντιδήμαρχος οικονομικών ξεκαθάρισε ότι κατέχει την άμισθη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εταιρεία Αστικών Αναπτύξεων Θεσσαλονίκης, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το 15% του ακινήτου Αλλατίνη, σημείωσε ωστόσο ότι ουσιαστικά  δεν ασκεί τα καθήκοντά του τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει στην ιδιοκτησία του ποσοστό του ακινήτου, καθώς το μεταβίβασε πριν από τρία χρόνια στην αδερφή του.

Απαντώντας στον κ. Κουράκη σημείωσε ότι μόνο ο ίδιος έχει αυτή τη στάση εναντίον του στο εσωτερικό της παράταξης, καθώς όπως αποκάλυψε, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου και αυτή δεν έγινε δεκτή. «Ο μόνος αντιδήμαρχος που υποστήριξε ότι πρέπει να παραιτηθώ ήταν ο κ. Κουράκης» σημείωσε.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της αξιοποίησης του οικοπέδου Αλλατίνι, ο κ. Καπόν τόνισε ότι η θέση του είναι ίδια με αυτή του δημάρχου και της Πρωτοβουλίας: «Αυτά τα παλαιά  βιομηχανοστάσια που βρίσκονται σε αστικές περιοχές θα πρέπει με μικτές χρήσεις να αποδοθούν στην πόλη και να ενταχθούν στον σε ιστό της πόλης» σημείωσε προσθέτοντας ωστόσο: «Εγώ θα έλεγα να απαλλοτριωθεί αν υπήρχαν χρήματα. Υπάρχουν όμως χρήματα; Όχι; Αυτά λοιπόν είναι ψευδεπίγραφα διλλήματα».

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου