Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Παπαδήμος: "Οι αποφάσεις μας να στρέφονται στο αύριο και όχι το χθες"


Παπαδήμος: "Οι αποφάσεις μας να στρέφονται στο αύριο και όχι το χθες" : Την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για το  μέλλον της χώρας υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμα που  απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό,
Την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον της χώρας υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών. «Οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες αλλά στο αύριο» τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος.
«Από τις επιλογές που θα κάνουμε δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από όλους να δείξουν «ευθύνη και αυτοσυγκράτηση», καθώς όπως είπε, ο προεκλογικός αγώνας επιβάλλεται να διεξαχθεί σε πνεύμα δημοκρατικού διαλόγου. Δήλωσε ακόμη βέβαιος ότι «ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι στην αποδόμηση», επιλέγοντας το δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών και το δρόμο «που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ».
Τόνισε παράλληλα ότι η έναρξη της προεκλογικής περιόδου δεν σημαίνει ότι το έργο της κυβέρνησης σταματάει. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Κι εμείς πρέπει να εργαστούμε ώστε η νέα κυβέρνηση να παραλάβει κράτος σε πλήρη λειτουργία και να παραδώσουμε επεξεργασμένες εναλλακτικές επιλογές ώστε να πάρει με πληρέστερο τρόπο τις αποφάσεις της», σημείωσε.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στο μέσον μιας δύσκολης διαδρομής», αναγνωρίζοντας ότι «η δυσαρέσκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις και η αγανάκτηση, είναι κατανοητές και ενίοτε δικαιολογημένες». «Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει πιεστεί έντονα και αντιδρά στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Θέλω να πω σε αυτούς του συμπολίτες μας ότι ανώδυνα κανένας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», συμπλήρωσε.
Κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό της διακυβέρνησής του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε να επιτελέσει «δύσκολο έργο σε περιορισμένο χρονικό διάστημα», κάτι που όπως είπε, «φέραμε σε πέρας με επιτυχία».
Το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου, το οποίο και θυροκολλήθηκε το βράδυ στη Βουλή. Η Βουλή θα συνεδριάσει με την νέα της σύνθεση, το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου