Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μειωμένη αναμένεται η τουριστική κίνηση σε Χαλκιδική - Πιερία

Μειωμένη αναμένεται να είναι φέτος το καλοκαίρι η τουριστική κίνηση στην Χαλκιδική και την Πιερία. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα
της Πιερίας αναμένεται να κινηθεί στο 60% με 70% ενώ στη Χαλκιδική αναμένεται ότι φέτος οι κρατήσεις θα είναι μειωμένες κατά 15%-20% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χαλκιδικής, Αστέριο Ψαρογιάννη αυτοί που θα κρατήσουν "ζωντανή" τη φετινή τουριστική σεζόν σε Χαλκιδική και Πιερία θα είναι οι Βαλκάνιοι και οι Ρώσοι, αφού -όπως είναι φυσικό λόγω της οικονομικής στενότητας- το ενδιαφέρον από Ελληνες είναι πολύ περιορισμένο, ενώ φαίνεται να έχουν "γυρίσει την πλάτη" οι Δυτικοευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί.
Σε ό,τι αφορά τον εγχώριο τουρισμό, σημαντική ζημιά αναμένεται να προκαλέσουν στις τουριστικές επιχειρήσεις κυρίως της Πιερίας αλλά και της Χαλκιδικής τα προβλήματα με τον κοινωνικό τουρισμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
Στο γεγονός ότι δε θα προκληθεί "καθίζηση" στην τουριστική κίνηση σε Χαλκιδική και Πιερία συμβάλλει και η πτώση των τιμών στα καταλύματα, αφού, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, κυμαίνεται μεταξύ 10% - 30% σε σχέση με πέρσι.

πληροφορίες: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου