Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πόρτα στον Τσίπρα από τους Γερμανούς - Γιατί ακυρώθηκε ραντεβού του στο Βερολίνο

Η επίθεση που εξαπέλυσε την Δευτέρα από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τον Ολάντ και στην Γερμανία, φαίνεται ότι του στοιχίζει ακριβά.


Το σημερινό του ραντεβού με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. των σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή.



Ο κ.Σταϊνμάγερ, ακύρωσε ο ίδιος προσωπικά το ραντεβού ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να λέει από το Παρίσι:


"Η κ. Μέρκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταίρος στην Ευρωζώνη, που δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε χώρες της Ευρωζώνης σαν να πρόκειται για χώρες-προτεκτοράτο των χωρών με πιστοληπτική δυνατότητα ΑΑΑ στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος, έχουμε διαδικασίες που προβλέπει το δικό μας Σύνταγμα. Συνεπώς, δεν μπορεί η κ. Μέρκελ να ορίζει πότε θα κάνουμε και για ποιο λόγο θα κάνουμε δημοψήφισμα".


Το κλίμα που συνάντησε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία, δεν μοιάζει καθόλου με το κλίμα στο Παρίσι. Άλλοι τον λένε ο Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας που είναι άγνωστο που θα την οδηγήσει και άλλοι λένε ότι αναζητεί συμμάχους σε λάθος πλευρά...


Ήδη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο ωφέλησε η μινι ευρωπαϊκή περιοδεία του κ.Τσίπρα.
Το video που κάνει τον γύρο των ευρωπαϊκών ΜΜΕ με τον κ. Τσίπρα να επιτίθεται σε Γαλλία και Γερμανία την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμάχους πλήττει την εικόνα της χώρας.





newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου